Antena Căutare

Dieta de 21 de zile, creată de un celebru nutriționist! Plan alimentar ca să slăbești: Ce trebuie sa faci PAS CU PAS

Dietă Pioppi a fost realizată de rezidenții doctorului Aseem Malhotra într-un oraș din sudul Italiei, care este recunoscut că fiind cel mai sănătos loc din lume, unde localnicii trăiesc cu10 ani mai mult decât restul populației. Aceștia nu suferă de boli cornice și toți se bucură de un pahar de vin în fiecare după-amiază.

Dietă Pioppi a fost realizată de rezidenții doctorului Aseem Malhotra într-un oraș din sudul Italiei, care este recunoscut că fiind cel mai sănătos loc din lume, unde localnicii trăiesc cu10 ani mai mult decât restul populației. Aceștia nu suferă de boli cornice și toți se bucură de un pahar de vin în fiecare după-amiază.

Una dintre cele mai bune părți ale acestui plan de 21 de zile este că nu trebuie să numărați caloriile, ba din contra: mănânci când ți-e foame până te saturi, cu condiția să nu ai gustări între mese.

De ce 21 de zile? Planul este pe termen lung?

Doctorii au ales 21 de zile din mai multe motive, este un timp suficient în care oamenii au putut să renunțe la dependență de zahăr (alimentele care conțîn zahăr produc bolile cronice) și să observe o îmbunătățire a funcționarii organismului.

Dietă Pioppi – principiile fundamentale ale planului:

În primele două săptămâni trebuie să renunți la dulciuri, la pâine, paște și la orez. Fără gustări, dar ai voie să mănânci până te simți satul. Include în rutină zilnică cel puțîn două linguri de ulei de măsline și nuci. Puteți mânca unt, brânză sau iaurt

  • Mergeți pe jos timp de 30 de minute pe zi.
  • Încercați să dormiți 7 ore pe noapte.
  • Încercați să reduceți stresul prin exerciții de respirație.

Ce alimente sunt interzise în Dietă Pioppi și de ce?

Este vorba de pâine, paște, orez, zahăr, suc de fructe și siropuri. De asemenea, trebuie să renunțați la uleiurile industriale din semințe, cum ar fi: cel de floarea soarelui și de semințe. Trebuie să renunți la alcool – nu în totalitate, dar să nu depășești limita. Poți bea un pahar de vin la masă, dar să nu exagerați. Ce alimente trebuie să fie consumate mai des și de ce? Cele mai recomandate alimente pentru combaterea accidentlor vasculare, cancerul și demență sunt uleiul de măsline extravirgin, nuci, fructe, legume și peste. Acidul alfa linoleic, polifenolii și acizii grași Omega 3 din aceste alimente reduc inflamația și asigura o nutritive excelență.

Ce rol joacă această dietă? Este adevărat că nu trebuie să mergem la sala?

Mișcarea este crucială pentru sănătate. Locuitorii orașului Pioppi trăiesc cu zece ani mai mult decât cei din Franța care fac ciclism – dar persoanele din Pioppi merg pe jos în fiecare zi. În ceea ce privește longevitatea, un studiu amplu arată că atleții de elită nu trăiesc mai mult decât cei care joacă golf sau crichet, demonstrând că nu trebuie să faci sport excesiv pentru a avea o viață mai lungă. Va sfătuim să nu stați mai mult de 45 de minute într-un loc, măcar să va mișcăți câte două minute, deoarece chiar și acest fapt are beneficii semnificative pentru sănătate.

Este indicat ca, o dată pe săptămâna, să va culcați fără a lua cină. Prin acest proces, extindeți ritmul natural peste noapte, dar trebuie să conumati lichide, inclusiv ceai sau cafea.

Trebuie să se doama 7 ore – de ce este așa de important?

Studiile au arătat ca un somn care conține mai puțîn de 7 ore pe noapte predispune organismul la diabet, obezitate sau cancer. De asemenea somnul eliberează stresul. De ce este așa importantă socializarea? Izolarea socială este un factor major de risc pentru depresie și moarte prematură, în special în cazul vârstnicilor. Interacțiunile sociale pozitive și relațiile bune ajută la atenuarea impactului de stres extern.

De ce sunt incluse excercitii de respirație în plan?

Totul se rezumă la a fi conștient. Cu stilul nostru de viață pe care îl avem, adesea uităm să respirăm profund și să ne relaxăm. Faceți asta in mod corespunzător și veți vedea diferențele.

Care sunt principalele avantaje ale planului de sănătate? Și câte kilograme am putea să pierdem?

Pierderea in greutate variază de la o persoană la altă, iar această întrebare este greșită. Acest plan este conceput pentru a face organismul mai sănătos, iar pierderea in greutate este un efect secundar. În timp, dacă aveți un indice normal de masă corporală, acesta va va oferi de asemenea o sănătate mai bună pe termen scurt și lung.

Sursa: estisuperba.ro

Motivele pentru care sânii tăi se lasă și nu mai sunt atrăgători – Toate femeile fac aceste greșeli zilnic... Schimbările de greutate pot fi cauza mai multor probleme de sănătate. Află cum le depistezi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x