Surprinzator este faptul ca frantuzoiacele iau de regula cina destul de tarziu si consuma aproape zilnic cate un pahar cu vin, iar cu toate acestea sunt zvelte, cu un trup de invidiat.
Frantuzoaicele evita semipreparatele
Este bine de stiut ca frantuzoaicele mananca dimineata paine prajita, cereale sau iaurt cu fructe si cafea, iar la pranz portii mici alcatuite din carne, legume si salate, cu o bucatica de branza si cafea. Asadar, alimentele specifice regimului alimentar frantuzesc sunt: branza telemea, iaurtul, painea prajita, legumele si fructele proaspete (la gratar sau sote), portiile mici de carne de pui, peste sau carne rosie, vin si ciocolata neagra.
Astfel, o dieta variata este esentiala pentru sanatatea noastra, iar frantuzoaicele stiu bine acest lucru. Ele consuma orice, dar au grija ca portiile sa fie cat mai mici. Pe langa toate aceste alimente, consumul de apa si ceai este esential (incearca sa bei cel putin doi litri de lichide pe zi).
• Micul dejun: mere, doua cornuri si un pahar de suc natural de mere sau o felie de paine prajita, 80 de grame de branza, un iaurt si un pahar de apa minerala sau un ou fiert, o felie de paine prajita si un pahar cu suc proaspat de mere.
• Pranz: 200 de grame de peste fiert, un bol cu salata de varza, un cartof fiert si o jumatate de pahar de vin sau o salata preparata din 100 de grame de varza si ardei gras si 200 de grame de legume fierte (cartofi, morcovi) sau un piept de pui la gratar, o jumatate de grapefruit si o jumatate de pahar de vin rosu.
• Cina: doua felii de paine prajita, 150 de grame de branza, un pahar cu lapte si un mar sau doua felii mici de paine neagra, o portie mica de cotlet, 100 de grame de struguri si un pahar de vin rosu sau o portie de 150 de grame de carne de pui fiarta sau la gratar, doi cartofi fierti, o felie de paine neagra si un pahar de vin rosu.
Regulile dietei frantuzesti
• Carbohidratii pozitivi trebuie evitati.
• Grasimile si carbohidratii nu trebuie sa fie consumati la aceeasi masa. Cand mananci grasime la o masa, trebuie sa astepti patru ore inainte de a consuma carbohidrati.
• Se recomanda consumul a cat mai multe fibre.
• Mananca incet si cu inghitituri mici.
• Cofeina trebuie consumata in cantitati cat mai mici.
•Alcoolul trebuie consumat cu prudenta, este permis maximum un pahar cu vin la o masa.
• Foloseste ulei de masline la salate sau la gatit.
• Mananca la intervale de timp regulate, trei mese pe zi sunt obligatorii, iar gustarile dintre mese trebuie evitate.
• Fructele nu constituie o masa in sine, ele se vor consuma in cadrul unei mese.
• Bea cat mai multa apa.
• Nu te uita la televizor si nu citi nimic in timpul mesei, ci concentreaza-te asupra alimentelor.
• Fa cat mai multa miscare, mergi zilnic pe jos, cel putin o jumatate de ora
Beneficiile dietei frantuzesti
• Reduce riscul aparitiei diabetului si a bolilor cardiovasculare.
• Isi face efectul intr-un timp mai lung, dar este mult mai eficienta decat orice alta dieta.
• Este foarte usor de tinut, deoarece meniul zilnic este relativ simplu, la indemana tuturor, fara preparate sofisticate.
sursa: RevistaFelicia.ro
foto: Hepta.ro