Pentru a pierde în greutate, trebuie să mănânci mai puține calorii decât arzi, simplu! Bineînțeles că sportul este foarte important în menținerea greutății, însă acesta nu reprezintă decât aproximativ 20% din rezultat -succesul revenind nutriției în proporție de nu mai puțin de 80%, notează site-ul estisuperba.ro.
Dieta indiană, bazată pe alimente precum cereale, legume și produse lactate, te poate ajuta să pierzi în greutate și să te menții în formă fără să te înfometezi.
Astfel, un plan de dietă adecvat și exercițiile fizice regulate pot oferi rezultate mai mult decât satisfăcătoare. Este foarte important să nu speri la rezultate prin înfometare, ci prin controlul dietei într-un mod care sporește arderea caloriilor și limitează stocarea grăsimilor în organism.
În ce constă dieta indiană
Fiind o dietă cu conținut scăzut de calorii, este important să mănânci de mai multe ori pe zi, în cantități echilibrate. Dieta indiană de 1.200 de calorii trebuie să includă trei mese și două gustări. Pentru a ține sub control numărul caloriilor, fiecare masă trebuie să conțină aproximativ 300 de calorii, lăsând 150 de calorii pentru gustări.
Mesele ar trebui să includă în principal fructe și legume proaspete, cereale integrale și lactate cu conținut scăzut de grăsimi, dar și ouă, carne de pasăre, fructe de mare și carne slabă, pentru a-ți asigura necesarul de vitamine și minerale.
Cum să ții dieta indiană
Un mic dejun sănătos indian ar putea include un ceai neîndulcit, servit cu lapte degresat, două felii de pâine integrală, o porție de fructe proaspete, cum ar fi o banană mică sau o portocală. O altă variantă ar fi ceaiul cu lapte, două felii de pâine integrală, eventual prăjită, și un ou. Micul dejun ar trebui luat în jurul orei 09:00.
Un prânz sănătos poate conține o ceșcuță de orez fiert, o jumătate de ceașcă de broccoli sau conopidă fiartă și o piersică. Dacă nu ești vegetariană, o bucățică de pui fiert servit cu o lingură de verdeață proaspătă reprezintă o variantă sănătoasă și hrănitoare pentru o masă de prânz în stil indian și o siluetă de invidiat. Dacă vrei rezultate, nu întârzia cu prânzul mai mult de ora 13:30.
În dieta indiană nu se impune renunțarea la cină! Din contră, e important să mănânci corect și sănătos: doi cartofi fierți, o mână de legume fierte și o ceșcuță de fasole boabe, cărora ai voie să le dai mai mult gust cu ajutorul condimentelor – turmericul este recomandat!
O cină cu conținut scăzut de calorii poate include 100 de grame de carne de miel fiartă sau făcută la grill, servită cu o jumătate de ceașcă de orez brun fiert și o cană cu mix de legume fierte. Ora perfectă pentru cină este 19:00.
Importanța gustărilor în dieta indiană
Între cele trei mese principale, pe care nu ai voie să le ratezi, este esențial să incluzi și două gustări sănătoase. O gustare cu conținut scăzut de calorii îți oferă mai multă energie și te scapă de senzația de foame!
Gustări indiene sănătoase pot fi următoarele: o ceșcuță cu iaurt natural, un mango, o jumătate de ceașcă de orez fiert sau o cană cu lapte. Orele ideale pentru gustări sunt 11:00 și 16:00.
Seara, înainte de culcare, un pahar cu apă rece, lămâie și ghimbir îți asigură rezultate excelente!
Dieta indiană se ține zece zile, timp în care sportul nu trebuie să lipsească. În ultima zi de dietă trebuie să renunți complet la sare, deoarece favorizează retenția de apă în organism, iar atunci când te cântărești s-ar putea ca rezultatul să fie înșelător.
Sursa: estisuperba.ro
Uite ce măști de față îți poți prepara, acasă, când e frig afară... Dieta cu HRIȘCĂ. Slăbești cinci kilograme într-o săptămână!...