În Olanda exista drone tip defibrilatoare, capabile să zboare cu 100km/h și să ajungă la pacient într-un minut de la producerea stopului cardiac!
Portabilitatea și pliabilitatea dronei o face să poată fi utilizată oriunde. Primul prototip se concentrează pe livrarea unui defibrilator automat (DEA) care să poate fi ușor de utilizat de către cei aflați în pericol de moarte.
Acest sistem permite creșterea șanselor de supraviețuire a unei persoane aflate în stop cardiorespirator de la 8% la 80%. Fiecare dronă acoperă o zonă de circa 20 de km pătrați, ideală pentru garantarea unei intervenții rapide.
Primele minute după un accident sunt critice și esențiale în salvarea unei vieți, motiv pentru care rapiditatea răspunsului de urgență poate preveni decesele și poate accelera recuperarea inimaginabil de mult!
Tehnologiile de salvare, precum Defibrilatorul extern automatizat (DEA), medicamentele și aparatele de resuscitare cardiopulmonară pot fi proiectate suficient de compact pentru a fi transportate de o dronă în cazurile extreme!
În Uniunea Europeană, aproximativ 800.000 de persoane pe an suferă de stop cardiac, un număr îngrijorător de mare, având în vedere că doar 8% supraviețuiesc acestui incident.
Motivul principal pentru acest număr mare de victime este timpul de răspuns relativ lent al serviciilor de urgență (10 minute).
Moartea cerebrală și moartea permanentă încep să apară de la 4 până la 6 minute de la stopul cardiac.
Ce se întâmplă dacă stai în bătaia aerului condiționat! Un medic a dat răspunsul... Consumă aceste alimente și vei arăta perfect!...