Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Efectul Placebo, explicat de cercetatorii de la Harvard

Efectul placebo este explicat de cercetatori. Potrivit oamenilor de stiinta, materialul genetic al unui pacient ar putea explica efectul placebo. Acesta are capacitatea de a-i face pe unii oameni sa se simta mai bine, sustin cercetatorii de la Scoala de Medicina Harvard.

Hepta

In urma unui studiu recent, s-a observat ca unii pacienti detin o anumita variatie a unei gene asociate cu eliberarea dopaminei. Aceasta substanta chimica din corp afecteaza emotiile si senzatiile de placere si durere. Persoanele cu un grad de substanta mai ridicat au mai multe sanse sa raspunda la tratamentul placebo cu acupunctura, decat pacientii care aveau o alta variatie.

„Un studiu clinic are un scop clar: acela de a observa diferentele intre un medicament si un tratament placebo. Daca efectul placebo da rezultate pozitive in randul pacientilor, atunci problema se complica. Tocmai de aceea trebuie sa cunoaste si sa controlam modul in care pacientii raspund la tratamentul placebo”, a explicat Ted Kaptchuk, profesor la Scoala de Medicina Harvard.

Potrivit informatiilor Bloomberg, cercetarea a fost realizata pe pacienti care sufereau de sindromul de colon iritabil, care s-au inscris intr-un studiu ce a evaluat declaratiile pacientilor cu privire la gradul de durere abdominala suferita de-a lungul a 3 saptamani.

Mai multe detalii, pe Ghimpele.ro

Recomandari