Live acumFilm: Dragoste pe partie
Prime Time 20:00Film: Parker

Elixirul tineretii, mai aproape de realitate! O metoda revolutionara promite intarzierea efectelor imbatranirii

Se spunea ca fostul dictator nord-coreean, Kim Jong-il, isi injecta sange luat de la tinere fecioare, in incercarea disperata de a-si pastra tineretea. Intr-un mod surprinzator, Kim Jong stia bine ce stia. Un nou studiu revolutionar, efectuat pe soareci, a aratat ca sangele "tanar" poate ajuta la regenerarea celulelor mature, potrivit cotidianului The Guardian.

Studiul, coordonat de Saul Villeda, de la Universitatea Stanford, a aratat ca sangele cobailor tineri intarzie efectele cognitive ale imbatranirii in cazul animalelor aflate la maturitate, prin imbunatatirea auzului, vederii si memoriei. Specialistul este de parere ca aceasta tehnica poate scapa oamenii de cele mai vizibile semne ale imbatranirii, dar si vindecarea unor boli aferente, precum Alzheimer.

"Sangele tanar poate face minuni si ma gandesc la asta tot timpul. Iar cercetarile mele o dovedesc. In urma cu trei ani nici nu as fi conceput asta", a spus Villeda, citat de The Guardian. Studiul a fost prezentat in cadrul unei conferinte de neurostiinta, din New Orleans, SUA, insa datele complete vor fi facute publice in cateva luni de zile, timp in care comportamentul cobailor "reintineriti" va fi urmarit de oamenii de stiinta.

Foto: disordersblood.net

Recomandari