Căutare Live

Femeile identifica mai usor o persoana

Daca aveti probleme in asocierea unei persoane cu un nume, inseamna ca sunteti barbat, cel putin asa arata un nou studiu realizat de cercetatorii de la York University, din Toronto.Un studiu realizat cu ajutorul a 120 de persoane, arata ca femeile au un succes mai mare cu 5% in a recunoaste persoanele decat barbatii.

Subiectilor li s-au aratat fotografii cu necunoscuti, timp de 20 de secunde, si au fost rugati sa le memoreze. Dupa aceasta, au fost rugati sa identifice fetele, nu insa inainte ca specialistii sa elimine urechile, parul si semnele distinctive din fotografii.

Se pare ca femeile sunt programate genetic pentru a recunoaste fetele persoanelor, intrucat trebuie sa fie atente pentru copiii lor.

"Este o diferenta foarte mica, dar semnificativa, in precizia cu care recunosc persoanele barbatii si femeile. Femeile sunt programate sa studieze fetele oamenilor pentru ca trebuie sa stie care sunt nevoile lor", a declarat psihologul Jennifer Steeves, citata de Daily Mail.

Totusi, se pare ca nu toate femeile sunt atat de bune pe cat se zice la a recunoaste persoanele din jurul lor. Un bun exemplu in acest sens este personajul pe care l-a interpretat Meryl Streep, Miranda Priestly, din filmul "Diavolul se imbraca de la Prada". Prestly trebuie sa aiba langa ea asistenta pentru a-i face un mic rezumat despre orice persoana pe care o intalnea la un eveniment.

Oamenii de stiinta cred ca diferentele survenite in a recunoaste figurile persoanelor din jur pot fi explicate de capacitatea de a analiza a barbatilor si femeilor. In timp ce femeile se descurca mai bine decat barbatii la acest capitol, totusi homosexualii sau barbatii stangaci se descurcau si ei mai bine decat alte persoane de acelasi sex.
Femeile si homosexualii isi folosesc ambele emisfere ale creierului pentru a retine si recunoaste fetele, in timp ce barbatii isi folosesc o singura emisfera.

Si Saffron Ellidge, care citeste limbajul corpului, a declarat ca rezultatele studiului se aseamana cu ce a descoperit ea.

"Am observat ca oamenii tind sa aiba o memorie proasta atunci cand vine vorba de recunoasterea persoanelor, in special persoanele pe care noi le numim masculi alfa. Acestia sunt interesati numai de sentimentele proprii. Femeile sunt mai interesate decat barbatii", a declarat Ellidge.

Foto

Fructele de sezon, benefice in diete... Abdomene facute in joaca...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri