Predispozitia femeilor pentru afectiunile urinare este data de anatomia lor diferita de cea a barbatului. Uretra, canalul prin care se elimina urina, este mai scurta la femei decat la barbati, facilitand contaminarea vezicii urinare cu bacterii.
La femei, acest tip de infectii predomina in tinerete, iar in cazul barbatilor sunt mai frecvente dupa 40 de ani. Daca nu sunt tratate corespunzator, infectiile urinare pot degenera in boli mult mai grave. Cistita, de exemplu, cel mai raspandit tip de infectie urinara, odata ajunsa la nivelul rinichiului (pielonefrita) poate duce chiar si la pierderea functiei renale.
Cauzele care duc la aparitia infectiilor urinare sunt:
- constiptia
- urinatul rar
- hemoroizii externi
- toaleta cu jetul de apa orientat inspre vagin, dupa contactul sexual
- atrofia genitala, dupa menopauza
- uremia (nivelul de uree din sange)
- diabetul zaharat
- afectiuni digestive asociate precum colita, constipatia cronica
- afectiuni biliare
- metroanexita
Daca nu doresti sa recurgi la tratamentele alopate, iti oferim solutii naturiste care vindeca infectiile urinare.
"O recomandare importanta pentru femeile care au infectii urinare repetate este ca in fiecare zi, indiferent de prezenta sau absenta infectiei, sa consume multa apa, chiar si trei litri pe zi. De asemenea, ca remediu alternativ se poate consuma suc concentrat de merisor, seminte de dovleac si cozi de cirese. Toate ajuta la combaterea problemelor fiziologice ale aparatului urinar feminin si masculin, a incontinentei urinare si la eliminarea fiziologica a apei si a deseurilor metabolice din organism", a declarat Radu Constantiniu, medic urolog primar.
Ai grija sa te feresti sa stai in frig sau in apa rece pentru mult timp!
Citeste si revista Felicia!
Foto: foodtravelhealthinfo.com
Ceaiul verde un antidot pentru luarea in greutate... VIDEO! Sanatate: Testeaza ce mananci!...