Antena Căutare

Florile de salcam combat insomnia si depresia

Aroma inconfundabila a florilor de salcam are efecte usor sedative si reduce intensitatea starilor de anxietate.





Recomandate depresivilor

Produsele din flori de salcam sunt utilizate in multe afectiuni ce apar ca efecte directe ale unor tensiuni sufletesti precum:

- Stari conflictuale frecvente, cu tendinte de agresivitate
- Accese de manie si iritabilitate psihica
- Crampe musculare de natura nervoasa
- Epuizare nervoasa fizica si intelectuala, cu insomnii, stari de anxietate si depresie psihica prelungita
- Reactii necontrolate in situatii stresante, dureri de cap si migrene pe fond de stres
- Tulburari de memorie, de echilibru si de vaz
- Tulburari de apetit, cu lipsa poftei de mancare sau cu foame excesiva.

Apa de salcam

Apa potabila sau racoritoarele carbogazoase pot fi inlocuite cu apa din flori de salcam. Se macereaza o mana de flori uscate, minimum opt ore, intr-un litru de apa curata, de preferat de izvor sau plata. De asemenea, se poate bea o cana de infuzie zilnic, intr-o cura de trei saptamani.

Mierea de salcam intareste imunitatea

Mierea de salcam are o serie de proprietati terapeutice, dintre care cea mai importanta este intarirea sistemului imunitar. Diluata in putina apa calda si luata inainte de mese sau seara, inainte de culcare, are efecte deosebite in cazurile de ulcer gastric si duodenal. Daca este amestecata cu nuci maruntite, se obtine un remediu eficient si cu efecte imediate in cazuri de oboseala fizica si intelectuala.

Aplicatii externe ale florilor de salcam

In cazul arsurilor usoare se zdrobesc florile de salcam si se aplica pe locul afectat, timp de doua ore. Efectele sunt de calmare si de grabire a vindecarii.

Pentru candidoza vaginala se prepara o infuzie concentrata (3 linguri la o cana) de flori si frunze de salcam. Cu aceasta se fac irigatii vaginale in fiecare dimineata. Este un tratament cu efecte antimicotice puternice, ce poate fi folosit zilnic, pe termen lung.

Infuzia

Se pune o lingurita de flori intr-o cana de apa clocotita, se acopera si se lasa 10-15 minute, dupa care se filtreaza. Se va consuma de trei ori pe zi dupa mesele principale. Este buna pentru gastrite, migrene, ulcer gastric.

Tinctura

Intr-un borcan cu filet se pun 15 linguri de pulbere de flori peste care se adauga doua pahare de alcool alimentar de 50 de grade. Se inchide ermetic si se lasa la macerat doua saptamani, apoi se filtreaza. Se ia de patru ori pe zi cate o lingurita, diluata in apa.

Infuzie combinata

Se pun 3-4 linguri de planta maruntita la macerat, intr-o jumatate de litru de apa, timp de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in jumatate de litru de apa, inca 5 minute, dupa care se lasa la racit si se filtreaza. Cele doua extracte se amesteca, iar preparatul obtinut se foloseste intern (1-2 cani pe zi) sau extern, sub forma de comprese si bai.

Citeste si Revista Felicia!

Cum te poti ingrasa din neatentie... Sanatate: sa invatam sa ne ferim de astm!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x