Potrivit studiului, care a inclus 3.654 de barbati si femei cu varste peste 49 de ani, alimentele cu un index glicemic scazut, precum fulgii de ovaz, ofera protectie impotriva acestei afectiuni responsabila de peste 14 milioane de cazuri de orbire la nivel mondial.
Anticolesterol
Un consum zilnic de fulgi de ovaz (un bol la micul dejun) este benefic nu doar pentru vedere, ci si pentru sistemul cardiovascular, potrivit specialistilor australieni.
Fibrele solubile din ovaz se dizolva in apa si formeaza o substanta gelatinoasa ce reduce absortia colesterolui "rau" si glucozei din sange. Pe langa fibrele solubile, fulgii de ovaz contin si vitamine din complexul B, care sunt foarte importante pentru buna functionare a sistemului nervos.
Potrivit Societatii Americane de Cancer, fibrele existente in fulgii de ovaz au si proprietati anticancerigene, dar sunt utile si in terapia diabetului.
In plus, fulgii de ovaz reprezinta o sursa ideala de nutrienti, printre care vitamina E, zinc, seleniu, fier si magneziu. O dieta saraca in fibre favorizeaza balonarea, aparitia hemoroizilor, precum si a bolilor cardiovasculare.
Citeste jurnalul.ro
Prunele uscate cresc imunitatea... Uleiurile vegetale mentin inima sanatoasa...