Orice nutriţionist am consulta, ne va spune acelaşi lucru! Să evităm produsele procesate, băuturile carbogazoase şi orice conţine zahăr. Ne însuşim aceste informaţii, eliminăm mezelurile, sucurile şi înlocuim zahărul cu îndulcitori artificiali.
Numai că îndulcitorii artificiali - indiferent că îi punem în cafea, ceai sau că ne cumpărăm sucuri cu zero calorii - sunt mult mai periculoşi. Pot provoca inclusiv diabet de tip 2.
Fiecare simte nevoia de un aliment dulce din când în când, iar paleta de opţiuni este atât de vastă încât este greu de crezut că nu putem alege cele mai sănătoase variante. În timp ce pentru unii zahărul nu constituie o problemă, alţii îl înlocuiesc cu alternative pe care le consideră mai sigure pentru sănătate.
Din această dorinţă de a arăta bine, unii înlocuiesc zahărul cu îndulcitorii artificiali. Specialiştii atrag, însă, atenţia aceste produse pot avea efectul contrar celui dorit.
Diabetul nu este, totuşi, singura problemă de sănătate pe care îndulcitorii artificiali o pot provoca. Deşi lista este mult mai lungă, puţini sunt cei care ştiu cu exactitate la ce riscuri se expun consumând aşa zisele dulciuri dietetice sau băuturi light, cu zero calorii.
Cantitatea admisă de zahăr este de 40 de miligrame pe kilogram corp. gândiţi-vă că o persoană care consumă foarte multe băuturi light cu aşa zise calorii zero poate lesne să depăşească acest prag de siguranţă în timp de 24 de ore.
S-a demonstrat că aceşti îndulcitori pot să producă o serie întreagă de boli grave, cum ar fi leucemia, tumori de diferite natură, boala alzheimer, tulburări neurovegetative
Din fericire există şi variante naturale şi sănătoase de dulce. Pe primul loc rămâne mierea, dar puteţi folosi cu succes şi siropul de arţar sau de agave.
Un singur ingredient și scapi de punctele negre și de părul de pe față... Foloseşti TIGĂI din TEFLON? Îţi pui viaţa în pericol...