Este gresit sa credem ca stafidele sunt bune numai pentru prajituri. Cu tot aspectul lor zgarcit, batranicios parca, si textura uscata, stafidele reprezinta o alternativa sanatoasa pentru intregul organism, putand inlocui cu succes bomboanele sau dulciurile imbibate de zahar si aditivi nocivi, scrie incomemagazine.ro
De ce trebuie sa le mancam? Din multe motive. Iata cateva dintre ele:
Sunt bune pentru digestie
Consumate zilnic, stafidele formeaza un adevarat "pansament" pentru stomac, gratie continutului mare de fibre. Prin urmare, aceste fructe uscate au un usor efect laxativ si ajutand, totodata, la eliminarea rapida a toxinelor din corp.
Combat aciditatea
Stafidele reprezinta surse de potasiu si magneziu, care ajuta la scaderea aciditatii gastrice.
Lupta impotriva anemiei
Continutul de fier si de vitamina B poate fi considerat o arma eficienta impotriva anemiei, iar cuprul stimularea producerea de celule rosii.
Efect anticancerigen
Stafidele contin catehina, un antioxidant care protejeaza organismul impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi, considerati vinovati de aparitia unor tumori si a cancerului la colon.
Protectie impotriva cariilor
Un efect asigurat de prezenta acidului oleanoic, substanta esentiala in pastrarea unor dinti sanatosi.