Persoanele care sufera de aceasta boala au crize periodice, la intervale de timp neregulate. De asemenea, nu se poate stabili durata unei crize.
In timpul acestora, bolnavul doarme perioade excesive de timp, pana la 20 de ore pe zi. Comportamentul se schimba complet, acesta incepand sa se poarte ca si un copil mic.
Printre manifestarile bolii se numara consumul excesiv de mancare, iritabilitatea, dezorientarea si halucinatiile. Bolnavul vorbeste ca si cum acum ar invata sa faca acest lucru si are accese de furie.
Totodata, in timpul unei crize, care poate sa dureze si cateva luni, cel care sufera de sindromul Kleine-Levin nu mai este capabil nici sa scrie sau sa citeasca.
Atunci cand criza ia sfarsit, lucrurile reintra in normal, dar persoana afectata de acest sindrom nu stie ce s-a intamplat si nu isi aminteste aproape nimic din ce a facut.
Medicii nu cunosc prea multe lucruri despre aceasta afectiune, dar cred ca este provocata de o tulburare a functionarii talamusului si hipotalamusului, parti din creier care controleaza apetitul, somnul si sexualitatea.
Mai mult de 70% dintre persoanele care sufera de sindromul Kleine-Levin sunt barbati. Boala este diagnosicata foarte greu, la inceput medicii crezand ca este vorba despre o boala psihica din cauza simptomelor care apar.
Cei mai multi bolnavi au fost diagnosticati in jurul varstei de 11 ani. Crizele se reduc din punct de vedere al frecventei si al intensitatii pe parcursul a opt pana la 12 ani de la momentul in care au aparut prima data.
Foto: hepta.ro
Top cinci alimente sanatoase pentru inima... Cum sa-ti pastrezi silueta in noul anotimp!...