Dacă machiajul de seară permite anumite excese, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre machiajul de zi! Acesta trebuie realizat cu foarte mare atenţie, astfel încât să nu creeze aspectul de „faţă tencuită".
Primul pas constă în aplicarea primer-ului, care va face machiajul să reziste pe toată durata zilei.
Fondul de ten trebuie să aibă o culoare cât mai apropiată cu cea a pielii şi trebuie să fie lejer, astfel încât să nu dea aspectul de ten încărcat.
Dacă sunteţi de părere că este necesar, folosiţi un anticearcăn pentru zona de sub ochi. Folosiţi-l şi pe post de iluminator, pentru nas şi frunte.
Fixaţi totul cu o pudră transparentă, de preferat pulbere şi nu compactă. Daţi pe toată faţa, nu doar pe zona T. Doar e un machiaj care trebuie să reziste toată ziua.
Un ten bronzat dă senzaţia de sănătate şi prospeţime, aşa că folosiţi un fard de natură să creeze acest aspect.
Evident, nu vă puteţi da cu un blush roz, aşa că alegeţi unul ciocolatiu şi aplicaţi-l discret pe pomeţi
Deja aveţi cam multe produse cosmetice aplicate pe faţă, aşa că scăpaţi de surplus cu ajutorul unei perii speciale.
Folosiţi, totuşi, încă o pudră, de această dată cu efect iluminator.
Ocupaţi-vă acum de machiajul ochilor şi începeţi - cum e şi normal - cu o bază specială.
Acoperiţi-vă toată pleoapa superioară cu un fard crem mat.
Pentru machiajul de zi, se recomandă culorile mai deschise, aşa că nu vă jenaţi să folosiţi un fard maro, nu prea închis, dar uşor strălucitor.
Folosiţi apoi un fard maro mat, pentru a crea o uşoară aripă, care se întinde de la colţul exterior al ochilor până la cel interior.
Pentru a da un efect de profunzime, folosiţi un fard maro foarte închis de această dată, pe care îl folosiţi în colţul exterior al ochilor.
Amestecaţi culorile, pentru a da un aspect unitar machiajului pleoapei superioare.
Dacă vi se pare că e prea închis, daţi cu un fard în culoarea şampaniei.
Continuaţi cu aplicarea fardului crem în mijlocul pleoapei superioare, pentru un efect şi mai puternic de iluminare.
Pentru că e un machiaj de zi, nu vă repeziţi la tuşul negru. Un dermatograf maro închis e tot ce vă trebuie.
Difuzaţi apoi linia de dermatograf, cu ajutorul unei pensule unghiulare.
Abia acum aveţi voie să puneţi mâna pe dermatograful negru, dar numai pentru a accentua linia genelor. Atât şi nimic mai mult.
Pleoapa inferioară şi interiorul ei se conturează, însă, cu dermatograful maro închis.
După care difuzează linia cu ajutorul aceleaiaşi pensule unghiulare.
A venit rândul rimelului. Indicat este să folosiţi unul pentru volum, având în vedere că nu e recomandat să vă puneţi gene false ziua în amiaza-mare.
Definiţi-vă sprâncenele, dar nu într-o manieră stridentă. Deci nu folosiţi creionul negru decât dacă sunteţi brunetă veritabilă.
Pentru buze, folosiţi un dermatograf nude, dar nu le conturaţi complet. Daţi doar accente, acolo unde consideraţi că este cazul.
Coloraţi-vă buzele cu un gloss nude.
Machiajul de zi este gata. Culorile sunt blânde, iar singurul accent pare să vină de la genele rimelate în mod repetat. Nu există tuş de ochi, nu există fard negru, nu există sclipici pe faţă. De ce? Pentru că e machiaj de zi.
Uleiul, secretul dinţilor albi! Uite cum poți să ai o dantură perfectă, imediat, cu ingrediente naturale... Îți place FASOLEA BĂTUTĂ? Ce se întâmplă cu organismul tău dacă o consumi frecvent...