Antena Căutare

Mănânci sănătos, dar nu reușești să slăbești și parcă te îngrași pe zi ce trece? Atenție, chimicalele din apă îți pot aduce multe kilograme în plus

Un studiu realizat în Germania arată cum mii de chimicale potenţial dăunătoare se infiltrează din produsele de plastic în alimente şi băuturi, inclusiv o chimicală perturbatoare endocrina(CPE) cunoscută ca dietilhexil fumarat, sau DEHF, care este total nereglementat.

Un studiu realizat în Germania arată cum mii de chimicale potenţial dăunătoare se infiltrează din produsele de plastic în alimente şi băuturi, inclusiv o chimicală perturbatoare endocrina(CPE) cunoscută ca dietilhexil fumarat, sau DEHF, care este total nereglementat.

Martin Wagner şi colegul lui, Jorg Oehlmann, de la Universitatea Goethe din Frankfurt, împreună cu o echipă de cercetători de la Institutul Federal de Hidrologie, a aflat acest lucru după efectuarea de teste asupra a 18 produse cu apa îmbuteliată, căutând prezenta diferitelor astfel de chimicale, notează jurnalul.ro. Utilizând o combinaţie avansată de bioevaluare şi spectrometrie de masă de înaltă rezoluţie, echipa a identificat circa 24 520 de chimicale diferite prezente în apă testată, mai scrie sursa citată.

Rezumatul studiului publicat explică faptul că 13 dintre cele 18 produse cu apa îmbuteliată care au fost testate au prezentată activitate anti-estrogena “semnificativă”, în timp ce 16 din 18 mostre au fost găsite că inhibând receptorii androgeni ai corpului cu un uimitor procent de 90%. În plus, celelalte 24 520 de chimicale în cantităţi minuscule în afară de DEHF au fost şi ele identificate ca prezentând activitate antagonistă, ceea ce înseamnă că şi ele sunt dăunătoare sistemului hormonal.

Mii de chimicale perturbatoare endocrine utilizate în producţia de plastic s-au dovedit nesigure pentru sănătate

Efectele chimicalelor din apa consumată:

Specialiștii au descoperit, în repetate rânduri, ca bacteriile care produc obezitate, pe care organismul nostru le poate conține, sunt toxice și ne fac să câștigăm în greutate.

Acestea au un efect asemănător cu cel al estrogenul asupra corpului nostru, ceea ce provoacă o greutate în plus. Aceste substanțe pot proveni din exterior și anume, din alimentație.

Bacteriile și substanțele chimice, în general, și în special clorul, sunt depozitate în apă, scrie site-ul estisuperba.ro. Apa îmbuteliată include și o anumită cantitate de clor în ea. Luăm clor în organism nu numai atunci când bem apă, dar și când ne spălăm. Corpurile noastre absorb clorul prin intermediul porilor. Clorul ne influențează în rău pielea, care devine mai uscată, mai predispusă la iritații și acnee.

Părul este, de asemenea, influențat negativ. Își pierde strălucirea și forța. Din păcate, acest lucru nu este impactul cel mai nociv al clorului.

Clorul determină slăbirea vaselor de sânge, bolile cardiace și slăbirea sistemului imunitar.

Cea mai tare DIETĂ a verii: cum SLĂBEŞTI 12 kilograme, în 3 PAŞI, fără să dai vreun ban!... Reguli de aur, dezvăluite de Ela Crăciun! Cum îți pregătești corpul pentru sarcină: ”Dacă ai vreo problemă de sănătate.....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x