Dieta de slăbire sau de menținere a greutății poate fi compromisă din cauza unui banal ingredient, despre care cercetătorii au descoperit că provoacă foame, conform publicației health.com.
Potrivit celui mai recent studiu publicat in ”Journal of Clinical Investigation”, o cantitate crescută de sare în alimentația zilnică crește pofta de mâncare și contribuie semnificativ la luarea în greutate.
Oamenii atenți la siluetă au înățat ce alimente să evite, pentru a-și păstra formele armonioase. Cartofii prajiti, pizza, paste, hamburgeri și dulciurile sunt istorie.
Așadar, specialiștii avertizează să fim mai atenți la cantitatea zilnica de sare, nu doar la cea pe care o adaugăm voluntar în farfurie, ci și la cea care este ascunsă în alimente. Consumatorii trebuie să fie din ce în ce mai conștienți de pericolele alimentare ascunse și să citească etichetele, cu orice preț, scrie doctorulzilei.ro.
Conform American Heart Association, cantitatea zilnică de sare consumată nu trebuie să depășească 3,5 g, 1500 mg, iar pentru cei care care suferă de boli de inimă și hipertensiune arterială, aceasta trebuie redusă la 2300 mg pe zi (aproximativ o linguriţă), fie la 1500 mg pe zi (aproximativ 2/3 de linguriţă), în funcţie de caz. Această cantitate de sare însumează inclusiv sarea din componenţa produselor alimentare, sarea folosită la gătit, dar şi cea adaugată în farfurie.