Antena Căutare

Mărul, "alimentul-medicament" care poate face minuni pentru silueta ta dacă respecți anumiți pași

Cu 85% apă şi aproximativ 50 de calorii (la 100 g.), mărul este gustarea ideală. Merele au 5% proteine. Fructul acesta este o sursă puternică de potasiu. În plus, el conţine multe vitamine, în special C şi beta-caroten, dar şi vitaminele A, E şi B, chiar şi fosfor, fier şi calciu, deşi în cantitate mai mică.

Cu 85% apă şi aproximativ 50 de calorii (la 100 g.), mărul este gustarea ideală. Merele au 5% proteine. Fructul acesta este o sursă puternică de potasiu. În plus, el conţine multe vitamine, în special C şi beta-caroten, dar şi vitaminele A, E şi B, chiar şi fosfor, fier şi calciu, deşi în cantitate mai mică. Este o sursă vitală de fibre, dintre care cea mai importantă e pectina. Quercitina, epicatechina şi procyanidin B2 sunt flavonoizi pe care merele îi conţin, scrie Agerpres.

Acest fruct se încadrează fără probleme în categoria "alimentelor-medicament", căci conţine multe substanţe benefice pentru sănătate. Calităţile sale terapeutice sunt cunoscute încă din timpuri străvechi. Potrivit medicinei chineze, merele întăresc inima, lubrifiază plămânii, cresc fluidele corpului şi scad producţia de mucus.

Mărul este fructul ideal în orice anotimp

Datorită "longevităţii" substanţelor antioxidante şi anticancer (timp de 200 de zile de la recoltare acestea se păstrează intacte, ca în ziua culesului), mărul este fructul ideal în orice anotimp. Dar trebuie consumat cu tot cu coajă, pentru a beneficia de toate calităţile sale terapeutice.

Articolul continuă după reclamă

În primul rând, fibrele conţinute în măr şi coajă au rolul de a coborî nivelul de glucoză din sânge şi chiar al colesterolului rău. Reduc şi problemele intestinale, inclusiv diverticulita, hemoroizii şi acumularea de toxine în organism.

Persoanele care au mâncat mere în fiecare zi, timp de cinci ani, prezintă cu aproape 70% mai puţine riscuri de a face accident vascular cerebral

Merele sunt o sursă puternică de potasiu, o componentă importantă a celulelor şi fluidelor corporale, care ajută la controlarea ritmului cardiac şi a tensiunii arteriale. Cercetări recente au arătat, de asemenea, că beneficiile antiinflamatorii ale conţinutului de quercetină din mere oferă protecţie pentru sistemul cardiovascular. Studiile arată ca persoanele care au mâncat mere în fiecare zi, timp de cinci ani, prezintă cu aproape 70% mai puţine riscuri de a face accident vascular cerebral fatal şi cu aproape 50% mai puţine probabilităţi de a dezvolta o boală cardiacă şi coronariană.

Mărul conţine şi bor, un mineral important pentru sănătatea oaselor şi a bunei funcţionări a creierului. Compuşii polifenolici protejează creierul de degenerare din cauza stresului oxidativ şi au un efect de protecţie împotriva bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer şi Parkinson, conform studiilor Universităţii Cornell (SUA), potrivit www.natureword.com.

Merele s-au dovedit a avea beneficii antivirale, potrivit constatării cercetărilor care susţin că cei care le consumă se îmbolnăvesc mai greu de răceală, gripă şi afecţiuni ale tractului respirator superior. Merele îmbunătăţesc funcţiile pulmonare şi ale pancreasului, efectul fiind cu atât mai mare cu cât se consumă mai multe mere zilnic.

O linguriţă de oţet de mere amestecat cu puţină miere, luată înainte de fiecare masă, stimulează pofta de mâncare şi ajută la asimilarea fierului şi a substanţelor hrănitoare din mâncare, rezolvând problema anemiei, potrivit www.farmaciata.ro

Consumate ca o gustare, merele suprimă foamea şi de aceea sunt indicate în curele de slăbire

Ele ne protejează în mod natural de radiaţia solară ultravioletă. Unul dintre ultimele studii ştiinţifice a demonstrat că fenolii antioxidanţi din coaja soiurilor de mere colorate cresc foarte mult rezistenţa pielii umane la acţiunea razelor ultraviolete, potrivit www.newworldencyclopedia.org. Aceste fructe sunt foarte apreciate în cosmetică: măştile cu măr ras, aplicate pe faţă timp de 10 minute, câteva zile consecutiv, ajută la curăţarea tenului, la vindecarea acneelor şi la estomparea ridurilor.

Consumate ca o gustare, merele suprimă foamea şi de aceea sunt indicate în curele de slăbire. În plus, acest fruct poate fi consumat în orice dietă şi nu are contraindicaţii deosebite, fiind indicat chiar şi diabeticilor. Cojile de mere conţin acid ursolic, care creşte masa muşchilor scheletici şi ţesutul adipos brun, scăzând, totodată, grăsimea de culoare albă, reducând obezitatea şi steatoza hepatică. Din coji de mere, se poate face un ceai puternic parfumat şi cu un gust deosebit de plăcut.

Sursa: Agerpres

Încearcă acest remediu miraculos! Ce se întâmplă în organismul tău atunci când bei apă cu lămâie... Află ce se întâmplă dacă pui o felie de ceapă în ureche! Trucul este folosit de sute de persoane şi are rezultate rapide...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x