Importatori din SUA au trimis așa-zisa miere către alte state din Asia și Europa, înainte de a o livra în state din SUA. Mierea alterată a cărei origine a fost ascunsă, i-a scutiti pe importatori de taxe de livrare în valoare de 180 milioane de dolari.
Acest incident descoperit de specialiști în 2013 este considerat cea mai mare fraudă cu alimente descoperită vreodată în SUA.
În prezent, există în America o companie care se ocupă de investigarea fraudei alimentare. Chiar dacă mierea alterată nu este neapărat un pericol pentru sănătatea celor care o consumă, acest lucru este totuși o problemă.
Producători diluează mierea pe care o culeg din stupi cu sirop derivate din diferite plante, cum ar fi sirop din porumb sau din sfeclă. Mai mult, unii dintre ei chiar alterează compoziția chimică a acestor siropuri adăugate pentru a le face să arate ca mierea adevărată.
Un proiect menit să dovedească autenticitatea mierii la nivel global a demonstrate că 33% din mierea există în lume este de fapt miere modificată. Un alt studio din 2018 din Australia arată că 27% din mierea scoasă la vânzare era miere falsă.
Calitatea mierii este extrem de important, în special pentru că în America se folosesc 400 milioane de kilograme de miere în prepararea altor alimente. Unele branduri din supermarketuri care au fost testate au fost descoperite ca fiind miere alterată.
Producătorii folosesc siropuri ieftine pentru a dilua o cantitate mica de miere adevărată, umplu mai multe borcane și o vând la același preț ca mierea naturală, conform insider.com.