- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Specialistii au studiat datele provenite de la 50.000 de persoane din Finlanda, Germania si Olanda, si au descoperit ca pacientii cu anumite variatii de ADN sunt afectati de migrene.
"Este pentru prima data cand am putut sa descoperim aceste indicii genetice pentru a intelege mai bine cauza aparitiei migrenelor", a declarat Aarno Palotie, presedinte la Wellcome Trust Sanger Institute, Marea Britanie, citat de Reuters.
Una din sase femei este afectata de migrene si unul din 12 barbati se confrunta cu aceasta problema, si se pare ca este cea mai costisitoare problema de sanatate din Uniunea Europeana si America.
Nu numai ca migrenele sunt dureroase, dar se pot transforma intr-o problema pe viata. Organizatia Mondiala de Sanatate (OMS) a pozitionat aceasta problema pe locul 19 si a aratat ca migrenele influenteaza negativ calitatea vietii sociale, familiale si a muncii.
In 2009, vanzarile de medicamente destinate tratarii migrenelor au ajuns la 2,6 miliarde de dolari, dupa cum se arata intr-o analiza realizata de Deutsche Bank.
Intr-un studiu publicat in revista Nature se arata ca variatiile de ADN s-au inregistrat la nivelul cromozomului 8, intre doua gene denumite PGCP si MTDH/AEG-1. Aceasta parte a ADN-ului este responsabila de reglarea nivelului de glutamat, care actioneaza pe post de neurotransmitator pentru mesajele trimise de la celulele nervoase la creier.
"Pana acum, nu a existat nicio proba genetica care sa sugereze ca nivelul de glutamat din creier joaca un rol important in aparitia migrenelor. Studiul deschide usi noi pentru alte studii", a declarat Christian Kubisch, de la University of Ulm, Germania.
Sursa: IntactNews
Talia subtire cu abdomene se tine... VIDEO! Colesterolul, inamicul inimii...