Antena Căutare

N-ai mai auzit de așa ceva, dar rezultatele sunt spectaculoase! Dieta Semaforului, un regim care va topi toate kilogramele în plus

Cu siguranță, știi culorile semaforului și ce reprezintă fiecare. Ei, bine, pe aceleași principii, funcționează și cea mai în trend dietă, dieta semaforului. 

Cu siguranță, știi culorile semaforului și ce reprezintă fiecare. Ei, bine, pe aceleași principii, funcționează și cea mai în trend dietă, dieta semaforului.

Este bazată pe un cod familiar de simboluri

Folosiți în bucătărie un cod de culori ce are câteva reguli de bază, care vă vor ajuta să faceți schimbări benefice în dieta dumneavoastră. Conceptul de alimentaţie bazată pe culorile de la semafor este bazat pe un cod familiar de simboluri cunoscute în întreaga lume: cele trei culori ale semaforului - verde, galben şi roşu. Cei de la site-ul Healthy Food Fashionista au creat astfel o dietă sănătoasă, care respectă câteva principii simple prin analogie cu regulile pe care le respectați atunci când vă aflați în faţa semaforului.

Verde, galben, roșu

Articolul continuă după reclamă

Alimentele care au undă verde sunt acele alimente permise sau alimente pe care ar trebui să le mâncați în orice moment al zilei. Această grupă include fructe şi legume care sunt dense din punct de vedere nutritiv - ele sunt pline de nutrienţi, dar au puţine calorii.

Alimentele care primesc undă galbenă sunt alimente care pot fi mâncate în fiecare zi, dar nu în cantităţi prea mari. Lumina galbenă a semaforului vă aminteşte să încetiniți atunci când consumați aceste alimente, deoarece ele sunt bogate în calorii şi ceva mai mult procesate (comparativ cu alimentele care au undă verde).

Alimentele care au undă roşie sunt acele alimente care ar trebui evitate sau pe care ar trebui să le consumați cât mai rar sau doar în cantităţi mici. Această grupă include majoritatea alimentelor prăjite, alimentele de tip fast-food şi alimentele ambalate, care sunt foarte procesate. Lumina roşie a semaforului vă aminteşte să vă opriți şi să luați în considerare o alegere alimentară mai sănătoasă.

Ce e bine și ce nu

1Alimente care au undă verde: mere, banane, clementine, verdeţuri, vinete, fenicul, usturoi, fasole, salată verde, kale, lămâi, pepeni roşii, nuci, portocale ș.a.m.d. Nu puteți să spuneți că aici aveți o listă scurtă de alimente, deoarece opţiunile sunt nelimitate. Ce trebuie să reţineți la alimentele care au culoarea verde la semaforul alimentar este că acestea nu au nevoie de o etichetă. Ele cresc plante şi nu sunt create în fabrici. Pot fi mâncate, de regulă, crude; sunt colorate în mod natural, au puţine grăsimi şi sunt bogate în nutrienţi (vitamine, minerale, fibre şi fitonutrienţi, dar au puţine calorii per porţie).

2Alimente care primesc undă galbenă: printre aceste alimente se numără pastele din făină integrală, pâinea de tot felul, orezul şi tăiţeii, precum şi fasolea boabe, carnea slabă, carnea de pasăre, peştele, laptele, brânza, iaurtul şi alte produse lactate. Alimentele din această grupă ar trebui consumate în fiecare zi, deoarece ele vă oferă vitamine, minerale şi alţi nutrienţi, în comparaţie cu alimentele din grupa verde. Alimentele din această grupă vă ajută să vă simţiți sătui, cu un stomac plin, dar trebuie să ţineți porţiile sub control.

3Alimente care au undă roşie: acestea sunt procesate şi preambalate. În general, alimentele din această grupă sunt bogate în grăsimi, în zahăr şi conţin frecvent îndulcitori artificiali, sirop de porumb bogat în fructoză, în grăsimi şi în aditivi alimentari. Alimentele care primesc roşu la semaforul alimentelor sunt bogate în calorii şi au o valoare nutrițională scăzută.

Cu cât un aliment ajunge mai departe de sursa sa originală (fie că este o plantă sau un animal), cu atât are mai multe şanse să devină un aliment din grupa care primeşte undă roşie. De exemplu, cartofii (din grupa verde) pot deveni cartofi prăjiţi (grupa roşie).

Alimentele procesate și preambalate au undă roșie, deci sunt interzise, scrie lataifasuri.ro.

Alte alimente interzise

Alte alimente din grupa celor care primesc roşu la semafor: carnea grasă şi foarte procesată de la mesele de prânz, produsele rafinate din făină albă, precum pâinea, covrigii de patiserie, chiflele, biscuiţii, orezul. Chipsurile din cartofi şi prăjiturile cumpărate din magazin, brioşele, gogoşile, produsele de patiserie şi alte alimente preambalate care sunt bogate în sirop de porumb, uleiuri hidrogenate şi aditivi alimentari.

Te îngrozești! Ce se întâmplă dacă o muscă s-a așezat pe mâncarea ta! Te poate costa extrem de scump... Vă e poftă de clementine și portocale? Citiţi cu atenţie etichetele citricelor! Pot fi tratate cu o substanţă care atacă...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 16 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se încălzește ușor
Super Neatza, 16 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se încălzește ușor Joi, 16.01.2025, 08:40
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x