1. Observa-ti cu atentie corpul
Din perspectiva circulatiei energiei noastre in corp, o durere de cap nu porneste din cap. Ea este rezultatul unei contractii de energie care isi are originea in zona abdominala.
Data viitoare cand ai o durere de cap, stai o clipa si observa cum se simte intregul tau corp. Poti sa inhalezi aer adanc in piept? Sau simti o gatuire in zona gatului si a pieptului? Ca sa iti relaxezi corpul, trebuie sa poti respira adanc si complet, de la buric pana adanc de tot, sa simti ca si cum aerul a ajuns pana la oase. Deci, cu intentie constienta incepe sa inspiri in si din abdomen, nu din plamani. Nu iti forta respiratia. Doar las-o sa vina de undeva adanc, din zona stomacului tau.
2. Fa o plimbare pe jos
Cand ai o durere de cap, excesul de energie este adunat tot in capul tau si ai nevoie sa il faci sa circule echilibrat prin tot corpul. Daca esti in stare sa te ridici din pat (uneori pur si simplu nu poti) iesi la o plimbare.
Asta iti va duce energia in picioare si in talpi. Daca alergi, iti vei regla, calma si energiza tot sistemul. Cand mergi repede pe jos sau urci un deal de exemplu, ritmul cardiac se va armoniza cu respiratia si cu intregul corp.
3. Bea multa apa ca sa te incarci cu energie
Bea apa, multa apa, mult mai multa decat consideri tu ca ai nevoie. Poti fi usor deshidratat fara sa realizezi, iar asta duce deseori la migrene teribile.
Cand vine vorba de vindecarea unui simptom, exista un cuvant cheie important: fluxul. Fluxul de energie, fluxul fiecarui ritm din corpul tau. Apa ajuta foarte mult ca interiorul tau sa se armonizeze si sa existe un flux al starii de bine din tine.
4. Stai cu capul in jos si picioarele in sus
Stai in cap sau sprijina-te pe umeri sau ajuta-te cu palmele asa cum poti. Asta iti poate suna a contradictie cu sfatul de a te duce la plimbare. Cum sa pui si mai multa energie in cap? Pe cat de incredibil suna, pe atat de bine iti face. Aceasta pozitie fixa va incepe sa iti reechilibreze fluxul energiei. Daca chiar poti sta numai in cap, va avea un efect de vindecare imediata a durerii de cap pentru ca se deschid canalele de energie din cap pana in picioare.
5. Fa o meditatie usoara de vindecare
Intinde-te intr-un loc linistit, cu spatele drept, picioarele usor departate si cu mainile relaxate atarnand pe langa corp. Doar trebuie sa te concentrezi pe respiratie, cum vine si cum pleaca. Dupa o vreme repeta aceste cuvinte in timp ce inspiri: „Eu sunt sinele meu curat si autentic", iar cand expiri „Radiez de sanatate si sunt complet relaxat".
6. Miroase levantica sau menta
Ia-ti ulei esential de levantica si/sau de menta de la un magazin de specialitate si pune-ti cateva picaturi la tample, pe gat sau in zona narilor. Mai poti pune cativa stropi de ulei esential in apa unei bai fierbinti; aprinde o lumanarica, inchide usa, baga-te in cada, lasa aburii apei fierbinti sa se ridice si relaxeaza-te.
O picatura pusa intre sprancene iti va improspata aerul inhalat, iti va relaxa sistemul nervos si calma mintea agitata si hiperactiva.
7. Ai grija de nevoile tale de baza
A mentine echilibrul in corpul tau poate fi cel mai bun mod de a preveni o migrena. Asigura-te ca dormi suficient. Stresul este un alt blocaj de energie; daca esti sufocat intre casa-serviciu-casa-serviciu, acorda-ti o pauza, o rupere de ritm. Schimba aerul, peisajul pentru un week-end macar. Mananca mese regulate care sa includa proteine; ele sunt hrana pentru creier. In egala masura, urmareste care alimente iti dau tie anume dureri de cap.
8. Respira aer proaspat
Stai in miros de tigari, parfumuri grele, lemn sau alte asemenea „placeri"? Mirosurile chimice pot declansa sau accelera o durere de cap. Ia contact cu aerul proaspat cat de des poti; poti recunoaste care aer iti e benefic dupa faptul ca nu simti ca te crispezi cand dai cu nasul de acel miros.
9. Mai intai tu!
Daca ai o durere de cap sau simti ca una e pe cale sa izbucneasca, incepe sa ai grija de tine imediat ca sa iti treaca cat mai repede. Nu astepta sa mai treaca cateva ore si durerea sa se agraveze. Orice ai face, de oricine ai avea grija, chiar poti sa lasi totul pentru mai incolo si sa fii tu prioritatea momentului. Daca aplici ceea ce ai invatat aici sau alte metode, iti poti evita migrena, spre binele tau si de ce nu, si al celor din jur.
Foto: www.fastcompany.com / Hepta
Citeste si www.sfatulparintilor.ro