Sucurile nu sunt doar dulci, ci şi sărate. Vorbim despre sortimentele light sau de cele care conţin diverse arome de fructe exotice.
Este, probabil, ultimul ingredient pe care s-ar aştepta să-l găsească un consumator într-o băutură dulce. Iar cei care oricum nu erau atenţi la cantitatea de sare din farfurie ar putea asimila dublu faţă de cât recomandă medicii, din ceea ce găsesc în fiecare pahar.
Zahărul se simte după prima înghiţitură. Sarea, nu! Unii nu ştiu că există chiar şi în cele mai dulci sucuri. Dar chiar şi atunci când bem un suc dulce putem lua până la 10 % din cantitatea de sare necesară pentru o zi întreagă.
Doza zilnică recomandată de sare este de 6 grame. Adică echivalentul a trei pliculeţe. Numai că, o mare parte din această cantitate, noi o luăm chiar din sucurile pe care noi le consumăm în ziua respectivă. Dacă mai adăugăm şi mâncarea pe care o consumăm, depăşim cu uşurinţă cele 6 grame la care avem voie.
Excesul de sare poate creşte tensiunea arterială
Conform unui studiu realizat de Asociaţia Pro Consumatori, de exemplu, o singură felie de salam uscat poate conţine peste 90% din cantitatea necesară pentru o zi întreagă.
Cele mai sărate alimente sunt supele instant, conservele, mezelurile, brânzeturile, muraturile şi pâinea. Sarea are rol de ameliorator de gust, de conservant sau, pur şi simplu, de a trage la cântar. Dacă mai adăugam şi mâncarea fast-food sau condimentele pe care le consumăm ocazional, descoperim că dieta poate conţine, zilnic, 12 g de sare, ADICĂ dublul maximului admis.
Excesul de sare poate creşte tensiunea arterială, poate provoca insuficienţă cardiacă, osteoporoză sau ulcer gastric.
Cea mai EFICIENTĂ dietă de slăbit. Ana a “TOPIT” 20 de kilograme în doar trei luni. Rețeta e mai simplă decât ai crede!... Maria a fost o miresică atât de grasă, încât croitoreasa i-a cerut un preț dublu pe rochie! A slăbit spectaculos cu o di...