Căutare Live

O dieta mediteraneana imbunatateste sanatatea fizica si mintala

Cercetatorii spanioli au descoperit ca o dieta mediteraneana este la fel de buna pentru trup ca si pentru minte si imbunatateste calitatea vietii celor care o urmeaza, realteaza portalul Live Science.

Consumul de alimente specifice unei diete mediteraneene precum pestele, fructele de mare, fructele, legumele, uleiul de masline si nucile imbunatateste starea generala de sanatate a unei persoane.

De multi ani regimul alimentar al locuitorilor zonei mediteraneene era asociat cu o stare de sanatate fizica mai buna. Oamenii de stiinta au constatat acum ca nu numai starea fizica de sanatate este imbunatatita, ci si cea mintala.

Pentru a beneficia de aceste avantaje este important ca de la mesele principale sa nu lipseasca cerealele, fructele, legumele si produsele lactate. De asemenea, trebuie sa consumi intre 1,5 si doi litri de apa si se recomanda si vin sau alte bauturi fermentate, dar in cantitati moderate.

Foto: seafoodcruise.com

Femeile sunt percepute ca fiind grase chiar si dupa ce ajung la o greutate normala... O analiza de sange va inlocui biopsiile pentru bolnavii de cancer...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri