Potrivit experților, unele obiceiuri zilnice ne pun viața în pericol. 4 din 5 adulți se expun problemelor cardiovasculare și riscă o moarte prematură din cauza dietelor nesănătoase și a lipsei de mișcare, scrie Daily Mail.
Acești doi factori pot duce la o îmbătrânire prematură a inimii, care, la rândul ei, crește riscul apariției demenței, atacurilor de cord, probleme renale și diabet.
În multe cazuri, riscul poate fi redus prin adoptarea unui regim alimentar mai sănătos, scăderea cantității de alcool consumate și introducerea unui regim de exerciții fizice.
Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, ce a analizat vârsta reală a inimii subiecților, 81% dintre voluntari și 74% din voluntare aveau o inimă mai “bătrână” decât vârsta lor reală.
1 din 6 bărbați (aproximativ 16%) aveau o vârstă a inimii cu 10 ani mai mare decât cea a unei persoane sănătoase de vârstă lor, în timp ce 1 din 10 femei suferea de aceeași problemă.
Potrivit studiului, bărbații și femeile cu vârstă de 40 de ani aveau o inima “bătrână” de 43 de ani.
Anual, milioane de oameni mor din cauza problemelor cardiovasculare, o situație ce se accentuează cu fiecare an. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, principala cauză a deceselor la nivel mondial sunt problemele cardiovasculare, urmate de cele pulmonare.
În acest sens, experții recomandă schimbarea stilului de viață nesănătos și a obiceiurilor zilnice ce pot duce la o moarte prematură, precum dieta nesănătoasă și lipsa de mișcare.
Fructe și legume pe care e mai bine să le cumperi congelate decât proaspete. Ce spun nutriționiștii... Cum facem diferența între răceală, gripă sau coronavirus? Ce spun specialiștii...