Astfel, dacă vă puteţi ţine respiraţia mai bine de 10 secunde fără să tuşiţi ori să simţiţi vreun disconfort în zona pieptului NU înseamnă neapărat că NU aveţi Coronavirus.
Acesta este un soi de exerciţiu promovat de ceva vreme în mediul online, despre care Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că, evident, NU este eficient în diagnosticarea coronavirusului.
Alte mituri demontate - antibioticele, usturoiul, băile fierbinți, lămpile cu ultraviolete sau substanțe pe bază de alcool ori clor, direct pe piele
În ceea ce priveşte prevenţia şi tratamentul, aflaţi că dacă luaţi antibiotice, procedaţi greşit. Nu este doar periculos, ci şi inutil, căci ele funcţionează doar împotriva bacteriilor, nu şi a virusurilor.
Periculos este şi să folosiţi substanţe pe bază de alcool ori de clor direct pe piele. Pulverizaţi-le DOAR pe suprafeţe. După cum ştim sunt toxice, deci pot fi şi extrem de dăunătoare pentru piele.
Specialiştii demontează încă un mit: nu există nicio dovadă că usturoiul ne-ar putea proteja cumva împotriva COVID-19, oricât de sănătos ar fi să îl consumăm.
Nici băile cu apă fierbinte nu fac asta. Din contră, vă puteţi alege cu arsuri, dacă exageraţi cu temperatura ridicată. Periculoase sunt şi lămpile cu ultraviolete, care pot duce la iritaţii ale pielii.
Eficient rămâne, în schimb, spălatul pe mâini, aşa cum ne tot recomandă medicii.
Nu în ultimul rând, Organizaţia Mondială a Sănătăţii subliniază, o dată în plus, că în faţa pericolului de infectare cu noul coronavirus, cu toţii suntem vulnerabili, indiferent de vârsta pe care o avem.
Citește și despre alte mituri periculoase, în articolele: