Operatiile estetice pot declansa probleme psihice

Potrivit unor psihologi americani, operatiile estetice pot avea efecte negative asupra identitatii persoanelor care apeleaza la acestea.

Psihologul american Vivian Diller a marturisit ca dupa o operatie estetica majora pacientii realizeaza adesea ca "imperfectiunea facea parte din identitatea lor".

Spre exemplu, un nas usor coroiat poate face parte din modul in care o persoana se defineste pe sine, fara ca aceasta sa realizeze acest lucru. Cand caracteristica dispare, auto-definirea persoanei poate suferi.

Vivian Diller spune ca pacientii simt adesea ca fetele nu le mai apartin.

Acest lucru se petrece in special in cazul persoanelor care apeleaza la schimbari drastice. Adesea, dupa operatie, pacientii au nevoie de terapie psihologica pentru a se putea obisnui cu noua infatisare.

Specialistii recomanda ca operatiile estetice sa fie realizate gradual, la intervale mai mari de timp, pentru ca pacientul sa nu sufere un soc puternic dupa schimbare.

Sursa: dailymail.co.uk

FOTO: hepta.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri