Antena Căutare

Organizația Mondială a Sănătății a emis un nou avertisment despre țigările electronice. Sănătatea consumatorilor este în pericol

Organizația Mondială de Sănătate (OMS) a declarat vineri, 26 iulie, că „țigările electronice sunt fără îndoială dăunătoare și ar trebui să fie reglementate”, aceștia avertizând utilizatorii acestor dispozitive care încearcă scape de viciul fumatului tradițional.

Organizația Mondială de Sănătate (OMS) a declarat vineri, 26 iulie, că „țigările electronice sunt fără îndoială dăunătoare și ar trebui să fie reglementate”, aceștia avertizând utilizatorii acestor dispozitive care încearcă scape de viciul fumatului tradițional.

Popularitatea crescută a țigărilor electronice, a dispozitivelor alimentate cu baterii, care le permite utilizatorilor să inhaleze lichide de nicotină captivante, a ridicat temeri în rândul factorilor de decizie politică din întreaga lume cu privire la o nouă dependență pentru tineri.

În timp ce aburul din dispozitive expune utilizatorii la niveluri mai mici de toxine decât fumatul, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că dispozitivele încă prezintă "riscuri pentru sănătate" utilizatorilor.

„Deși nivelul specific de risc asociat cu sistemele electronice de administrare a nicotinei nu a fost încă estimat în mod concludent, acestea sunt, fără îndoială, dăunătoare și, prin urmare, ar trebui să fie reglementate", a declarat OMS într-un nou raport privind epidemia globala de fumat.

„În majoritatea țărilor în care sunt disponibile, majoritatea utilizatorilor de țigarete electronice continuă să utilizeze aceste dispozitive dar și țigări tradiționale în același timp, ceea ce nu are nici un impact benefic asupra sănătății", se arată în raport.

Companiile mari de tutun au comercializat agresiv țigărilor electronice și produse din tutun încălzite în ultimii ani, în căutarea unor noi clienți.

Aceștia susțin că astfel de produse sunt mult mai puțin periculoase decât țigările tradiționale și pot ajuta unii fumători să treacă complet la alternative "mai sigure".

Dar OMS a avertizat dezinformarea răspândită de industria tutunului despre aceste țigări electronice este "o amenințare actuală și reală".

Restricțiile privind utilizarea țigărilor electronice în întreaga lume sunt în creștere. San Francisco, luna trecută, a interzis vânzarea și fabricarea produselor care, spre deosebire de țigările de tutun, nu ard.

China, care găzduiește aproape o treime din fumătorii din tutun din lume, intenționează, de asemenea, să reglementeze dispozitivele cu abur.

„S-au făcut mai multe eforturi pentru a ajuta fumătorii să renunțe la fumat”, a spus OMS în raport, menționând doar că "30% din populația lumii are acces la servicii adecvate de încetare a fumatului, cum ar fi consilierea, liniile telefonice și medicamentele”.

”Tutunul pune în pericol mai mult de opt milioane de vieți în fiecare an, fie din cauza utilizării directe, fie a înhalării pasive”, conform OMS.

În timp ce numărul de utilizatori a scăzut ușor din 2007, acesta rămâne cu încăpățânare ridicat la 1,4 miliarde, majoritatea dintre aceștia fiind bărbați.

Oboseala cronică: cum o recunoști și cum se face recuperarea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x