- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
În urma arderii țigării se produc peste 6.000 de substanțe nocive. Dar producerea celor mai multe și mai periculoase dintre ele, printre care se numără așa-numiții carcinogeni (substanțe responsabile de apariția cancerului), nu este influențată de nicotină. Ele sunt produse ca urmare a arderii tutunului. Astfel, cel mai dăunător este fumul de țigară care conține toate aceste substanțe nocive.
În concluzie, nicotina provoacă dependență și nu este lipsită de riscuri, dar nu este cauza principală a bolilor asociate fumatului, potrivit spynews.ro.
Pentru acei fumători adulți care nu pot sau nu doresc să se lase de fumat, au apărut, însă, alternative fără fum, cum ar fi dispozitivele care încălzesc tutunul fără să-l ardă. Spre deosebire de țigările tradiționale, aceste produse oferă aceeași cantitate de nicotină, însă reduc considerabil nivelurile substanțelor dăunătoare din fumul de țigară deoarece încălzesc tutunul, nu îl ard. Alternativele fără fum pot reprezenta o soluție de reducere a riscurilor pentru fumătorii care nu renunță la fumat. Totuși, cea mai bună soluție pentru aceștia este renunțarea completă la fumat.
Material realizat cu susținerea Philip Morris România.