Vorbind strict de aerul pe care în respirăm, atât poluarea exterioară, cât și cea din interiorul locuințelor, contribuie la degradarea sănătății și implicit la scăderea duratei de viață. Principalul factor ce duce la încălzirea globală este emisia de carbon, însă nu este singurul factor toxic. Sănătatea noastră este afectată de emisiile emanate de mașini, fabrici, praf, obiecte ce se descompun, iar în interior chiar și de substanțele chimice ce le utilizăm pentru curățenie.
Deși obișnuim să aerisim încăperile prin deschiderea geamurilor, aerul viciat din exterior migrează în interior. Practic doar vom schimba mirosul și temperatura din casă, nu înseamnă că schimbăm calitatea aerului în mai bine, ci chiar în mai rău. Totodată, prin această metodă intervine și poluarea fonică, ce este în special deranjantă vara, dacă locuiți în mediul urban. Expunerea la particule fine regăsite în aer, a provocat numeroase decese de-a lungul anilor, acestea fiind cauzatoare de boli cardiovasculare, cancer, boli pulmonare, accidente vasculare cerebrale sau chiar boli mentale cum ar fi demența sau boala Alzheimer.
Suntem atacați constant de acești inamici invizibili din aerul esențial pentru viața oamenilor și viețuitoarelor. Asupra aerului exterior nu putem aduce prea mari schimbări, dar situația se schimbă când vine vorba de cel din interiorul locuințelor. Având în vedere că acasă ne petrecem cea mai mare parte din viață, putem lua o decizie care să ne îmbunătățească sănătatea și să ne crească speranța de viață. Acea decizie implică instalarea unor sisteme de ventilație cu recuperator caldura, ce sunt disponibile la Altecovent. Află în continuare despre ce este vorba.
Cum funcționează un sistem de ventilație cu recuperator de căldură
Există două tipuri de astfel de sisteme și anume cel centralizat și cel descentralizat. În cazul sistemului centralizat cu recuperator de caldura, vorbim despre posibilitatea instalării acestuia în locuințe ce sunt în faza de construcție. Centrala de ventilație trebuie instalată într-o cameră tehnică sau în pod. Este necesară tubulatură trasă în casă, deci încă din faza de proiectare a locuinței trebuie să discutați cu specialiști în astfel de sisteme de ventilație, pentru a vă putea realiza schița și montajul.
Sistemele descentralizate pot fi instalate oriunde, în locații deja construite. Este necesară doar carotarea pereților acolo unde sunt instalate ventilatoarele și de asemenea acestea vor fi în număr egal, astfel încât aerul să fie filtrat corespunzător de factorii nocivi.
Indiferent care sistem alegeți, scopul acestuia este de a filtra aerul recuperând în același timp până la 93% din temperatura interioară. Asta înseamnă că veți avea parte de aer curat, fără mirosuri neplăcute și eficiența termică va fi una crescută, rezultând economii substanțiale la facturile lunare de căldură și electricitate.
Ce avantaje au aceste sisteme
Pe lângă aerul mereu curat în casă și economii, se elimină necesitatea de a deschide geamurile pentru aerisire, deci asta înseamnă că veți avea parte de mai puțină poluare fonică, care, în special pe timp de vară dacă locuiți la oraș, vă va afecta calitatea somnului. Totodată, aceste sisteme mențin un nivel de umiditate optim în încăpere, nu permit formarea mucegaiului, condensului sau igrasiei. Iar cei ce suferă de alergii, astm sau alte afecțiuni respiratorii, vor observa o îmbunătățire a sănătății și implicit a calității vieții. Praful, smogul, polenul și alți factori nocivi ce pătrund în locuință prin deschiderea geamului sunt de domeniul trecutului. De asemenea, solvenții volatili, adezivii, chiar și detergentul cu care sunt spălate rufele, conțin componente ce rămân destul de mult timp în aer și pot afecta grav sănătatea. Iar cu un astfel de sistem de ventilație instalat în casă nu vă veți mai face griji în privința efectelor nocive ale acestor factori.
Sistemele funcționează în mod automat, iar un astfel de recuperator de căldură ceramic are rolul de a elimina aerul cald viciat, de a introduce aer rece filtrat, căruia îi este transferată o parte din acea căldură. Altecovent, cu pagina de prezentare ventilatiecurecuperarecaldura.ro vă așteaptă cu numeroase variante de sisteme de ventilație, moderne, bazate pe ultimele tehnologii, de la unele dintre cele mai renumite branduri în domeniu.
Aer condiționat cu pompă de căldură - ultima generație în materie de climatizare
Un astfel de sistem de climatizare este de ultimă generație, deoarece este un produs 2 în 1. Cu ajutorul unei singure unități răciți și încălziți casa și nu numai că vă ajută să faceți economii substanțiale, dar veți salva și spațiu. O pompă de căldură utilizează mai puțină electricitate pentru a încălzi aerul din încăpere față de alte încălzitoare portabile. Pompa funcționează precum aerul condiționat clasic, doar că, în acest caz, ciclul poate fi inversat astfel încât aerul rece să fie scos afară și aerul cald să rămână înăuntru. Oferă un nivel mai mare de control asupra temperaturii spre deosebire de aerul condiționat tradițional, ceea ce înseamnă un plus de confort și eficiență energetică. În plus, un astfel de sistem poate fi controlat prin aplicații instalate pe telefon. La fel este și în cazul multor dintre sistemele de ventilație.
Acest sistem este ideal întrucât locuim într-o țară unde variațiile de temperaturi pot fi extreme atât vara, cât și iarna, fiind o soluție inteligentă, eficientă și cu mult mai economică. Despre astfel de sisteme de climatizare aflați mai multe de la cei de la Altecovent.
Apelați la Altecovent de la alegeri până la montaj
Echipa de la Altecovent este specializată în acest domeniu. Printr-un consult gratuit ei vă vor sugera care este soluția ideală de ventilație în funcție de buget, de stadiul de construcție a casei și preferințe. Vă pot prezenta printr-o schiță, trimițându-le planul arhitectural al casei, cum trebuie montat sistemul de ventilație cu recuperare de căldură.
De asemenea, alegerea unui sistem este doar un prim pas spre a avea aer calitativ în locuință. Pentru montajul acestuia veți prefera să colaborați tot cu ei, astfel încât să existe garanția calității și eficienței sistemului. Cei de la Altecovent oferă inclusiv servicii profesionale de carotare diamantată. Pot realiza găuri în diferite tipuri de materiale precum beton armat, beton, cărămidă, BCA, piatra naturală. Carotarea diamantată este mai rapidă decât alte mijloace de găurire a pereților, este mult mai curată și este un procedeu silențios. În cazul carotării diamantate uscate se va folosi un aspirator profesional de mare putere, deci nu aveți de ce să vă faceți griji în privința prafului. Apelând la aceste servicii sunt reduse costurile și la fel și timpul de execuție al găurilor.
Acum că ați aflat cât de nociv este aerul viciat din interior, este momentul să luați decizia de a îmbunătăți calitatea vieții a întregii familii. Descoperiți mai multe despre aceste sisteme și echipa Altecovent pe ventilatiecurecuperarecaldura.ro.
Contact: [email protected]