Antena Căutare

Portocalele si legumele verzi cresc durata de viata

Persoanele care consuma portocale sau legume de culoare verde inchis, precum morcovi, cartofi dulci sau fasole verde, au sanse mai mici de a dezvolta anumite boli.



Pentru a vedea ce efecte are alfa-carotenul, specialistii au analizat informatiile colectate de la 15.000 de persoane, ce au donat sange si au oferit diverse informatii medicale. Dupa 14 ani de studii, circa 4.000 de participanti au decedat, dar specialistii au descoperit ca un nivel ridicat de alfa-caroten in sangele subiectilor insemna o sansa mai mica de a avea boli.

"Este posibil ca alfa-carotenul sa fie numai partial responsabil de reducerea riscului. Nu putem elimina legaturile posibile dintre antioxidanti si alte elemente din legume si fructe", a declarat Li.

VIDEO! Diabetul si alcoolul, o combinatie mortala... VIDEO! Cum tratam dermatita de staza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x