- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Studiul Interstroke, prezentat in cadrul Congresului mondial de cardiologie din Beijing, a fost efectuat pe un esantion de 6.000 de persoane din 22 de tari, in perioada 2007 - 2010.
Jumatate dintre voluntari erau pacienti care au suferit cel putin un accident vascular cerebral:
1. presiunea arteriala ridicata (mai mare de 160/90 mm Hg);
2. fumatul;
3. obezitatea abdominala;
4. regimul alimentar;
5. sedentarismul;
6. absorbtia lipidelor;
7. diabetul;
8. consumul excesiv de alcool;
9. stresul si depresia;
10. tulburarile cardiace.
Toti acesti factori reprezinta 90% din riscul total de producere a cazurilor de AVC. Ei sunt asociati de o maniera semnificativa cu AVC-ul de tip ischemic, cel mai des intalnit (80% din totalul cazurilor de AVC), produs de blocarea unui vas de sange la nivelul creierului.
Pentru AVC-ul de origine hemoragica (declansat atunci cand un vas sangvin se sparge), factorii de risc semnificativi sunt hipertensiunea, fumatul, obezitatea abdominala, regimul alimentar si consumul excesiv de alcool.
Hipertensiunea a fost asociata cu o treime din riscul global de AVC, iar persoanele suferind de hipertensiune sunt de doua ori si jumatate mai expuse in fata acestui risc, comparativ cu persoanele avand o tensiune arteriala considerata normala.
La randul lor, fumatorii sunt de doua ori mai expusi in fata riscului de AVC, comparativ cu nefumatorii, iar fumatul a fost asociat cu producerea a 20% din totalul cazurilor de AVC.
Studiul Interstroke a fost coordonat de medicul Salim Yusuf de la Universitatea McMaster din orasul canadian Hamilton.
Citeste Euforia.tv
Remedii naturiste pentru sindromul premenstrual... Consuma Omega 3 pentru a scapa de stres!...