Studiul demonstreaza ca, in perioada 2008-2009, aproximativ 80% dintre acesti pacienti au ajuns la o incarcatura virala aproape nedetectabila, precizeaza conf. dr. Otilia Benea (Institutul "Matei Bals").
Acest medicament reuseste sa inhibe "cuplarea virusului in ADN, reducand posibilitatea de multiplicare a acestuia. Acest mecanism este important, deoarece asociat cu celelalte clase de medicamente antiretrovirale pot duce la controlul bolii.
Daca HIV patrunde in celula, ataca nucleul acesteia, comandand producerea de virusuri. Tocmai acest mecanism este stopat de raltegravir de la MSD. Medicamentul este indicat atat pacientilor naivi - ca prima terapie, cat si celor care se afla de mai mult timp in tratament.
El a dat rezultate bune in cazul pacientelor gravide diagnosticate tarziu, pacientilor cu TBC, in conditiile in care terapia anti-TBC interactioneaza cu antiretrovirale, existand pericolul de a renunta la una dintre terapii in favorarea celeilalte, precizeaza dr. Sorin Petrea (Institutul "Matei Bals").
In tara noastra, intre 1985-2009 s-au inregistrat 16.000 de cazuri HIV/SIDA, dintre care 5.500 au decedat. In acest moment, in evidenta activa HIV/SIDA sunt 8.551 pacienti, dintre care 223 copii (0-14 ani).
Dintre acestia in tratament antiretroviral sunt 7.224 de pacienti (184 copii si 7.060 adulti), spune dr. Mariana Mardarescu, seful Compartimentului pentru Monitorizarea si Evaluarea Infectiei HI/SIDA in Romania.
Citeste jurnalul.ro
Dana Rogoz se mentine cu masaj si tae-bo zilnic... O interventie chirurgicala te scapa de migrene...