- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
In mod normal, dentina, stratul care se afla in imediata apropiere a nervului, este acoperita de smalt în coroana dentara si de gingiile care înconjoara dintele, în zona radacinii. Insa, in timp, smaltul care acopera dentina se subtiaza, scazand gradul de protectie.
De asemenea, gingiile se pot retrage expunand dentina de la suprafata radacinii. In plus, anumite tratamente dentare (albirea dintilor, curatarea dentara profesionala, purtarea aparatului dentar) pot cauza sensibilitatea. In cartea "Fitoterapie tradiţionala si moderna", academicianul farmacist Ovidiu Bojor va ofera cateva remedii impotriva dintilor sensibili.
- Flori de musetel: infuzie, preparata din 3 linguri de flori la o cana cu apa fiarta. Infuzia calduta se tine in gura, timp de 5 minute. Tratamentul se repeta la interval de o ora.
- Flori de coada soricelului: infuzie, din 2 linguri de flori la o cana cu apa calduta, cu care clatiti gura, din ora in ora.
- Frunze de salvie: infuzie, preparata din 2 lingurite de frunze, la 100 ml apa fiarta. Clatiti gura timp de 5 minute. Repetati la interval de o ora.
- Radacina de tataneasa: decoct, preparat din 4-5 lingurite de radacina (sfaramata marunt) la o cana de apa, cu care se clateste gura sau se face gargara, de mai multe ori pe zi.
- Sunatoarea: infuzie concentrata, din 2 linguri de planta la 200 ml apa. Clatiti gura, de 4-5 ori pe zi.
- Frunze de nuc: decoct preparat din 3 linguri de frunze, la o cana cu apa. Se face gargara de cateva ori pe zi.
- Echinacea: tinctura de echinacea (radacina) poate fi cumparata de la magazinele naturiste si se foloseste diluata ca solutie de clatire a dintilor durerorşi. Pe langa efectele cunoscute ale echinaceei, exista si efectul de amortire a locului dureros. Daca durerile de dinti sunt insotite si de stari inflamatorii ale mucoasei cavitatii bucale, leziuni ce impiedica masticatia si deglutitia, puteti folosi decoctul de radacina de echinacea, care se prepara adaugand o lingura de radacina maruntita, la un pahar cu apa.
Durerile de masele pot fi calmate cu ajutorul urmatorului leac batranesc: fierbeti intr-o cana cu lapte, doua linguri de frunze de stevie, verde sau uscata. Strecurati si tineti in gura lichidul obtinut, cat puteti suporta de fierbinte.
Citeste si Jurnalul National!
FOTO: hepta.ro
Totul despre metodele de contraceptie... Deodorantul - pericol pentru organism!...