- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Potrivit Huffington Post, exista cateva motive pentru care dietele nu functioneaza in cazul tuturor.
1.Indicatiile din diete nu se potrivesc tuturor
Fiecare organism este diferit din punct de vedere nutritional. Astfel, recomandarile de a manca cereale intergrale sau lactate sunt doar generalizari. Unele persoane nu tolereaza deloc anumite alimente, ial altele devin sensibile daca le consuma in cantitati diferite fata de normal. In alegerea unui stil de viata sanatos trebuie sa tii seama de varsta, mostenire genetica, preferinte alimentare si nivelul de efort fizic pe care il depui.
2.Dietele intervin in relatia dintre tine si corpul tau
Daca devii dependenta de surse externe pentru a afla ce trebuie sa mananci, va fi aproape imposibil sa mai ai incredere in tine si in organismul tau. Sfaturile si opiniile celorlalti trebuie inlocuite cu ceea ce ti se pare tie corect. Daca esti atenta la cum se comporta organismul tau dupa ce consumi anumite alimente, iti vei da seama ce trebuie sa consumi.
3.Dietele te fac mai pofticioasa
Fie ca tii o dieta redusa in carbohidrati sau in grasimi, vei ajunge sa poftesti la anumite alimente. Daca mananci prea mult dintr-un fel de mancare, vei vrea sa consumi exact alimentul opus. De exemplu, prea multa carne te face sa ai pofta de dulciuri sau alcool.
4.Dietele se transforma in rebeliuni
Nimanui nu ii place sa i se spuna ce sa faca, iar o dieta exact in asta consta. Intotdeauna vei vrea sa mananci ceea ce nu ai voie si iti este interzis de dieta. Trebuie sa inveti sa faci alegeri alimentare sanatoase fara sa te ghidezi dupa o dieta stricta. Astfel, nu te vei mai simti obligata sa mananci anumite lucruri, ci vei simti ca este alegerea ta.
5.Dietele produc stres
Daca te gandesti in fiecare moment ce ai voie si ce nu ai voie sa mananci, vei fi intr-o stare continua de stres. Astfel, organismul produce mai mult cortizon, care creste productia de insulina, ducand in cele din urma la acumularea de grasimi. Astfel, chiar daca respecti o dieta, stresul provocat de aceasta te poate ingrasa.
6.Mancarea nu este adevarata problema
Uneori, mananci pentru ca nu ai altceva de facut sau pentru ca vrei sa umpli niste goluri din alte zone ale vietii. O relatie care nu functioneaza sau o slujba stresanta te pot face sa consumi mai multa mancare decat de obicei. Trebuie sa te gandesti ce aspecte ale vietii tale trebuie imbunatatite si sa gasesti alte metode pentru a-ti hrani corpul, mintea si sufletul, astfel incat sa ai un stil de viata sanatos.
Foto: hepta.ro
Trei secrete care te pot scapa rapid de stres!... Ciocolata reduce riscul de a face cancer de colon...