TULBURARI DIGESTIVE
Zilnic, in aceasta luna, o cana cu macerat din flori de salcam! Iata o solutie care va ajuta sa calmati o parte dintre simptomele proprii afectiunilor digestive. Se prepara un macerat: 200 ml de apa in care se adauga o lingura jumatate cu flori de salcam. Se lasa la macerat de seara pana dimineata, cand se bea pe stomacul gol. Doctorul Cristina Balanescu recomanda acest preparat persoanelor suferinde de ulcer, gastrita, reflux gastro-esofagian, crampe abdominale si indigestii dupa mesele copioase cu alimente grase.
AFECTIUNI OCULARE
Infuzia din flori de salcam se prepara dintr-o lingura cu flori la 250 ml apa. Se infuzeaza zece minute. Cu aceasta infuzie se fac spalaturi ale ochilor. Totodata, specialistul nostru mentioneaza ca aceasta infuzie se poate bea pentru ca ajuta la scaderea edemelor si la tinerea in limite normale a tensiunii intraoculare.
TUSE
Florile de salcam sunt eficiente in combaterea tusei convulsive si astmatice, in tratarea racelilor, virozelor, raguselii, dar si a afectiunilor acute ale cailor respiratorii. In aceste cazuri, doctorul Cristina Balanescu scrie urmatoarea reteta: zilnic, doua cani cu infuzie calduta.
INSOMNIE
Pentru ca au efect sedativ, specialistul nostru recomanda florile de salcam in tratarea insomniilor. O cana cu ceai bauta inainte de a merge la culcare cu o ora-doua va asigura un somn linistit. Actiunea asupra sistemului nervos se manifesta prin capacitatea de a calma starile de iritare: accesele de manie si iritabilitate psihica, epuizare nervoasa, tulburari de memorie. Aceste tulburari cedeaza cu ajutorul parfumului florilor de salcam raspandit in camera de lucru, dar mai cu seama in dormitorul persoanei afectate.
ARSURI
Decoctul este eficient in arsuri. Acesta se obtine prin fierberea unei linguri cu flori de salcam la 250 ml de apa aproximativ cinci minute. Se fac spalaturi sau se aplica sub forma de cataplasme pe zonele cu arsuri.
sursa: Jurnalul.ro
foto: lookfordiagnosis.com