Căutare Live

Sforăitul puternic este un semn îngrijorător că ai putea avea o boală gravă și incurabilă. Mergi la medic până nu e prea târziu!

Persoanele care sforăie puternic riscă să aibă probleme de memorie și să fie diagnosticate cu demență, potrivit unui studiu publicat recent de cercetători de la Universitatea din Sydney.

Persoanele care sforăie puternic riscă să aibă probleme de memorie și să fie diagnosticate cu demență, potrivit unui studiu publicat recent de cercetători de la Universitatea din Sydney.

Potrivit acestui studiu, persoanele care suferă de sindromul de apnee în somn, care poate cauza adesea sforăit puternic, au obținut rezultate mai slabe la teste de memorie și a fost constatat că acestea au schimbări în creier associate cu demența.

Acest sindrom se întâlnește des la bărbații supraponderali cu vârste cuprinse între 45 și 65 de ani, acesta ducând la îngustarea pereților gâtului în timpul somnului și, astfel, la împiedicarea respirației normale.

Cercetătorii de la Universitatea din Syndey sugerează că acest sindrom ar afecta părți ale creierului, reducând nivelurile de oxigen din sânge.

Potrivit acestui studiu, persoanele care suferă de sindromul de apnee în somn aveau o grosime mai redusă în lobii temporali stâng și drept – care freprezintă centre ale memoriei în creier și care sunt asociați cu demența.

„Nu există tratament pentru demență, așa că este extreme de importantă intervenția timpurie. Pe de altă parte, avem un tratament eficient pentru acest sindrom. În acest fel, am putea preveni dezastrul”, a spus profesorul Sharon Naismith, care a condus acest studio.

Apneea în somn poate fi tratată cu un dispozitiv de presiune pentru menţinerea căilor respiratorii deschise în timpul somnului.

PERICOLUL din bucătăria ta care te poate îmbolnăvi de CANCER! Aruncă-le imediat!... Nu există mic fără MUŞTAR. Pericolul de care românii habar nu aveau: Celebrul condiment poate duce la apariţia CANCERULU...
Parteneri
Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi. Ce sfaturi oferă specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x