Acest sindrom arată, de fapt, predispoziţia pe care o avem să facem diabet sau chiar boli cardiovasculare.
Acest sindrom metabolic este destul de recent descoperit de comunitatea ştiinţifică şi se pare că are foarte mare legătură cu alimentele nesănătoase pe care le consumăm.
În plus, aproape jumătate din populaţia adultă din România are acest sindrom şi, din păcate, are o incidenţă mare chiar şi în rândul tinerilor.
Sindromul metabolic este definit de medici drept o asociere de factori de risc care, în timp, duce la apariţia bolilor cardiovasculare sau a diabetului dacă persoana în cauză nu îşi modifică stilul de viaţă.
Dacă la acestea adăugăm şi o predispoziţie ereditară la aceste boli, atunci putem fi siguri că nu ne îndreptăm pe drumul dorit.
Primul lucru care trebuie să ne dea de gândit şi să ne trimită la medic este chiar grăsimea multă acumulată doar în jurul abdomenului pentru că este un ţesut activ, care pune în circulaţie celulele distructive ale organismului.
Dacă aceste probleme nu sunt identificate la timp, posibilitatea apariţiei unor bolicardiovasculare este foarte mare.
Şi între sindromul metabolic şi diabetul zaharat de tip doi este o relaţie strânsă.
Dacă vorbim despre statistici, aflăm că 1 din 11 adulţi are diabet. A fost şi cauza directă a unui milion şase sute de mii de decese. Aşadar, dacă intervenim la timp, în momentul primirii diagnosticului de sindrom metabolic prin sport, alimentaţie sănătoasă şi slăbit măcar 10% din greutatea corpului, atunci putem vorbi de prevenţie.
38% din populaţia ţării suferă de acest sindrom şi gândiţi-vă doar câţi nu au fost diagnosticaţi încă.
Ce este cardiopatia ischemică și cum poate fi diagnosticată... Cum poți trata diferitele tipuri de acnee?...