Avem o relaţie tot mai strânsă cu tehnologia. Aşa am ajuns să avem la dispoziţie tot felul de servicii care ne ajută în activităţile cotidiene. Mai mult, aplicaţiile ce pot fi descărcate în telefoanele inteligente ne ajută chiar şi atunci când vine vorba despre sport.
”Sunt utile din două perspective, ca și jurnal electronic de antrenament, lucru care te ajută să vezi câți kilometri ai alergat sau pedalat într-o lună, fie că ai alergat prea puțin și atunci să te motiveze, fie că ai alergat prea mult și să mai scazi puțin din antrenament, iar a doua parte foarte importantă este partea de motivație. Te bucuri și tu la finalul lunii când vezi câte antrenamente ai avut”, e de părere Gabriel Solomon, președintele People For Sport România.
Aceast gen de aplicaţie foloseşte tehnologia de poziţionare globală prin satelit, aşa că vă poate ghida în sesiunile de ciclism şi alergat. Dar este mai mult decât un calculator de calorii, kilometri şi bătăi ale inimii.
”Majoritatea aplicațiilor au și o componentă socială. Ai profil public pe aplicație, iar prietenii tăi îți pot da like la antrenamentele tale și atunci când ai un antrenament greu și îl termini cu bine, te bucuri că l-ai terminat, te bucuri și că prietenii din jur te încurajează”, mai spune Gabriel Solomon.
Una dintre cele mai utilizate aplicaţii îţi spune spune câte calorii consumi la o masă. Tot ce trebuie să faci este să fotografiezi mâncarea din farfurie. Imaginea ajunge într-o bază de date care are aproximativ 500.000 de feluri de preparate. Astfel, afli numărul caloriilor, câte proteine, grăsimi, carbohidraţi sau vitamine ai în farfurie.
Singura condiţie pentru a vă bucura de astfel de aplicaţii este să aveţi acces la internet.
Aşadar, nu doar sala de fitness şi terenul de sport sunt aliaţi ai siluetei, ci şi gadget-urile.