E o „dietă a bunicii”, dar la fel de eficientă, indiferent de vremuri. Reabilitată recent de un medic american de origine italiană - Mario Ferruzzi- dieta cu mămăligă datează de la sfârșitul secolului XVII-lea. Cu toate că au trecut secole de atunci, multe doamne și domnișoare se încumetă să o șină. Iar rezultatele sunt garantate!
DIETA CU MĂMĂLIGĂ
Micul dejun
Se va face o mămăligă pripită (mai mult crudă decât fiartă), care se amestecă cu un ou fiert moale, smântână și/sau iaurt slab. Se mănâncă până la ceasurile 9.00 și se beau ceaiuri de fructe de pădure, fierbinți și ușor îndulcite. Nu se vor consuma dulciuri și se va evita sarea/
Prânz
Pentru că substanțele din porumb se asimilează greu, cât ții această dietă trebuie să mănânci în intervalul 11,30-12,15 și asta pentru că organismul nostru are în mod obișnuit cădere a glicemiei în jurul orei 13.
Acum se va consuma mămăligă bine fiartă sau un terci de porumb, asociat cu alte alimente sărace în grăsimi, de preferat legume, pește slab sau piept de pui sau de curcan la grătar. Se va bea o jumătate de pahar de vin roșu dulceag. Se vor evita citricele și băuturile din citrice, dar în schimb se poate bea un ceai de fructe, slab îndulcit.
Cina
Ora cea mai potrivită pentru cină este 21-21,30. Cu 10 minute înainte de cină, pe stomacul gol, se vor mânca murături (varză, gogonele, castraveți). Apoi se va consuma o porție de mămăligă pripită, cu legume, brânzeturi slabe și/sau carne slabă la grătar sau la aburi. La cină se pot consuma până la 300 ml de bere neagră sau o jumătate de pahar de vin roșu demisec.
Dacă între prânz și cină - dat fiind și numărul mare de ore care trec între aceste două momente ale zilei - vi se face foame, este permis un pahar de lapte bătut sau de iaurt slab (eventual cu o felie de pâine prăjită).
Pe perioada DIETEI CU MĂMĂLIGĂ - care poate dura între 6 și 10 săptămâni - trebuie să evitați sarea și cafeaua, scrie Antena Satelor.