In preparatele gatite, spanacul nu trebuie fiert foarte mult. Ideal este sa fie consumat crud, in special cel abia crescut, cu frunza mica si frageda.
Spanacul da gust bun salatelor de legume sau celor cu ou, bacon, svaiter, peste etc. Pentru a-i imbogati aroma, se adauga usturoi, piper, suc de lamaie.
Spanacul este bun in supa, garnitura la friptura sau in diverse mancaruri sarate, cum ar fi cele pe baza de peste afumat. Sosurile simple de spanac pot fi servite alaturi de legumele preferate, fie acestea fierte sau crude.
Piure de spanac
Ingrendiente: 1 kg frunze crude spanac, 250 ml lapte, 2 linguri amidon sau faina, sare, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei.
Preparare: Se spala spanacul si se rup cozile. Se pune o oala mare cu apa la incalzit; cand apa da in clocot, se pune spanacul, lasand sa se opareasca 10-15 minute. Se scoate intr-o strecuratoare si se apasa usor, sa se strecoare bine. Se toaca marunt.
Intr-o cratita, se prajeste usturoiul taiat felii in uleiul incins, apoi se scoate si se arunca. Se adauga spanacul tocat si se amesteca putin.
Se pune faina intr-un bol, se adauga putin cate putin laptele, apoi se toarna cate un pic din compozitie peste spanac, amestecand mereu.
Se da gust cu sare, apoi se serveste, de regula, cu ochiuri. Laptele poate fi inlocuit cu smantana.
Citeste Revista Felicia
Uleiurile vegetale mentin inima sanatoasa... Descopera secretele dietei lui Michel Montignac!...