Dacă aţi răcit şi vreți să scăpaţi de pastile, încercaţi să consumaţi cu regularitate ceaiuri din plante. Sezonul rece vine cu viroze, răceli sau gripă care, de cele mai multe ori, ne pun la pat.
Printre cele mai recomandate sunte ceaiurile de de tei, salvie (foarte bun pentru tratarea amigdalitei), soc, muşeţel, cimbrișor sau lămâi. Reduc febră şi transpiraţia excesivă.
Pentru stările febrile, asociate uneori cu tuse, se recomanda ceaiurile de măceşe sau ciuboţica cucului, ultima planta având efect de decongestionare şi eliberare a cailor respiratorii.
Ceaiul de busuioc ajuta şi el în combaterea răcelii. Poate fi preparat astfel: la 240 ml apă clocotită se adaugă 30 g frunze uscate de busuioc sau o lingură de plantă uscată; se lasă la infuzat timp de 8 minute, se strecoară, se pune o felie de lămâie şi o linguriţă de miere de albine sau zahăr.
Această băutură va avea la început o nuanţă de violet când este lăsat la infuzat, apoi devine roz datorită sucului de lămâie şi în combinaţie cu mierea de albine culoarea să se schimbă în gălbui.
Cimbrul şi cimbrişorul se folosesc sub formă de ceaiuri şi infuzii. Thimolul, substanţa activa conţinuta de cimbrişor, acţionează ca un antiseptic natural, fiind de ajutor împotriva viruşilor.
Tusea puternică se poate trata cu ceaiurile sau infuziile cu pătlagină, coada şoricelului, mentă, rozmarin şi muguri de pin, ceai verde.
Ai mătreață și nimic nu te ajută? Dr. Oz îți dezvăluie produsul din bucătărie care o elimină IMEDIAT!... Fie iarna cât de grea, eu am cu ce mă trata! Ceaiul de busuioc, despre care fenicienii spuneau că e o LICOARE MAGICĂ, vi...