Stresul, principala cauza a sindromului premenstrual

Senzatiile dureroase si disconfortul dinaintea sau din timpul ciclului menstrual pot fi diminuate si chiar inlaturate printr-un stil de viata sanatosDr. Cristina Balanescu, medic primar, medicina generala, specialist in acupunctura, homeopatie si apifitoterapie, spune ca o senzatie de oboseala si de usoara instabilitate psihica inaintea ciclului este normala. Daca se trece printr-o astfel de stare, este mai intelept sa se abordeze un ritm de viata mai putin alert.

Cand insa simptomele sunt exacerbate avem de-a face cu ceea ce se numeste sindrom premenstrual. Acesta poate imbraca o forma usoara sau poate fi insotit de o multitudine de simptome fizice si psihice neplacute care timp de cateva zile pe luna pot transforma viata femeii intr-un calvar.

2011/08/24//360033-m216999105.jpg

Tipuri de sindrom premenstrual

In ultimii ani, femeile par sa se confrunte din ce in ce mai frecvent cu sindromul premenstrual. Cercetarile au aratat ca acesta este rezultatul unui dezechilibru hormonal complex, ce consta in cresterea exagerat de mare a nivelului de estrogeni si scaderea nivelului de progesteron.

Implicate in aparitia si mentinerea acestui dezechilibru se pare ca sunt stresul si factorii emotionali. Simptomele sindromului premenstrual se fac simtite atat la nivel fizic, cat si psihic. Aproape 75% din femei sufera la un moment dat de o forma de sindrom premenstrual.

Exista cinci tipuri de sindrom premenstrual:

- tipul 1: anxietate, instabilitate, iritabilitate, schimbari bruste de dispozitie;
- tipul 2: pofta de mancare incontrolabila;
- tipul 3: dureri de cap, oboseala, ameteala, palpitatii;
- tipul 4: depresie, plans, confuzie, insomnie, scaderea memoriei;
- tipul 5: crestere in greutate, dureri de sani, dureri abdominale, picioare si maini umflate.

Foto: childrentopics.com
Citeste si Revista Felicia!

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri