Iaurtul este o alegere sănătoasă pe care o putem folosi ca o gustare. El ar trebui consumat, în special, de persoanele cu hipertensiune arterială. Noi cercetări arată că aceste produse alimentare fermentate, cum este iaurtul, pot reduce riscul bolilor cardiovasculare bărbaților, cât și femeilor care au hipertensiune arterială.
Într-un nou studiu publicat în Jurnalul American de Hipertensiune arterială, cercetătorii au descoperit dovezi potrivit cărora consumul ridicat de iaurt poate reduce riscul bolilor cardiovasculare la persoanele cu hipertensiune arterială.
Studiul a implicat 55.000 de femei, în varsta de 30-55 de ani si 18.000 de bărbați cu vârsta cuprinsă între 40-75 de ani cu hipertensiune arterială.
Cercetările efectiuate de Justin Buendia, de la Universitatea de Medicinădin Boston, au arătat că un consum mai mare de iaurt poate reduce riscul de atac de cord cu 30% la femei si 19% la barbati.
Barbatii și femeile care au consumat mai mult de două porții de iaurt pe săptămână au avut,de asemenea, un risc mai mic, de 20%, de a se îmbolnăvi de boala coronariană sau de accident vascular cerebral.
Un alt studiu din 2014 arată că probioticele, cum ar fi cele din iaurt, pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.
Sursa, kompas.com
Semnele ascunse ale rinichilor bolnavi. 1 din 3 persoane le are... Amestecă trei ingrediente și consumă o cană, dimineața! Grăsimea de pe abdomen va dispărea în zece zile!...