Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Michigan a aratat ca in ultimul deceniu empatia intre tineri a scazaut cu 48%, asta din cauza avansarii rapide a tehnologiei si a site-urilor de socializare. Savantii sunt de parere ca cititul poate sa duca la scaderea acestei diferente ingrijoratoare.
Mai mult, ei au descoperit, in urma unor scanari ale creierului, ca voluntarii care obisnuiau sa citeasca in timpul liber erau mult mai ineligenti, spirituali si sanatosi. Astfel, faptul ca ne imaginam personajele, sunetele, peisajele si mirosurile descrise intr-o carte ajuta functiile creierului prin procesarea acestor experiente.
"In cazul unui joc pe computer, trebuie sa salvezi printesa, insa de fapt nu prea iti pasa de ea, nu vrei decat sa castigi. Insa o printesa dintr-o carte are un trecut, prezent si viitor, are conexiuni si motivatii. Putem sa ne regasim in caracterul ei. Vedem lumea prin ochii ei", a explicat neurologul Baroness Greenfield, citata de Daily Mail.
Pe de alta parte, un studiu realizat de Universitatea din California ne arata ca cititul inca din copilarie scade considerabil sansele de a face Alzheimer la batranete, asta pentru ca lectura duce la inhibarea unei proteine, numita amiloid, care se afla in creierele celor care sufera de aceasta boala.
Foto: xaxor.com
Tinerete fara batranete? Metoda revolutionara care promite stoparea imbatranirii!... Specialistii avertizeaza: Alcoolul, dulciurile si prajelile sunt cele mai obositoare produse pentru organism!...