Antena Căutare

Studiu îngrijorător! Cancerul ar fi o boală PROVOCATĂ DE OM

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, au desfăşurat cercetări amănunţite asupra mumiilor şi fosilelor, iar rezultatele au fost aprofundate şi prin studierea literaturii clasice. Cercetările efectuate asupra mumiilor egiptene, de exemplu, au relevat faptul că acestea nu prezentau semne de cancer, cu excepţia unui caz izolat

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, au desfăşurat cercetări amănunţite asupra mumiilor şi fosilelor, iar rezultatele au fost aprofundate şi prin studierea literaturii clasice. Cercetările efectuate asupra mumiilor egiptene, de exemplu, au relevat faptul că acestea nu prezentau semne de cancer, cu excepţia unui caz izolat

Revista Nature Reviews Cancer raportează că în cazul fosilelor studiate nu s-au depistat dovezi clare ale existenţei cancerului, literatură de specialitate furnizând un număr restrâns de exemple pe fosile animale, ipotezele propuse fiind însă intens disputate. Până şi cercetările desfăşurate asupra mai multor mii de schelete de neanderthalieni au oferit un singur exemplu al unui posibil cancer.

De asemenea, nici în textele antice egiptene nu se întâlnesc dovezi lămuritoare ale existenţei cancerului în antichitate, deoarece majoritatea bolilor etichetate ca fiind cancere sunt mai degrabă atribuibile leprei sau chiar simplelor boli de varice. Se spune că grecii antici ar fi fost primul popor care a denumit şi delimitat cancerul că pe o boală specifică, şi care a reuşit să traseze o distincţie clară între tumorile benigne şi cele maligne.

Cercetătorul principal al acestui studiu, Michael Zimmerman, susţine că dacă ar fi existat mai demult boli de cancer, ar fi trebuit că literatura de specialitate să conţină mult mai multe dovezi clare în acest sens, mai ales pentru faptul că în vechime nu existau mijloace eficiente de îngrijire medicală, iar o astfel de boala ar fi făcut adevărate ravagii în rândul populaţiei.

Articolul continuă după reclamă

Prof. Rosalie David, care a jucat şi ea un rol-cheie în analiza posibilelor referiri la bolile de cancer în literatura clasică, a fosilelor şi a corpurilor mumificate, a declarat:

„În societăţile industrializate, cancerul este a doua cea mai letală boală, fiind surclasata doar de bolile cardiovasculare. Ori în antichitate cancerul era un fenomen extrem de rar. Într-un mediu perfect natural nu există factori cauzatori de cancer, aşa că această boală trebuie să fie provocată de om, fiind un efect secundar al poluării şi al modificării alimentaţiei şi stilului de viaţă în societatea modernă. Cel mai important aspect al studiului nostru este faptul că oferă o perspectivă istorică a acestei boli".

Oamenii de ştiinţă recomanda o alimentaţie sănătoasă, cât mai multă mişcare şi menţinerea unei greutăţi sănătoase. Se consideră că aceşti trei factori pot preveni cam o treime din cele mai răspândite tipuri de cancer.

Ce înseamnă când pieptul de pui are o linie albă! Răspunsul te va pune pe gânduri!... Uită de cremele scumpe din comerţ şi fă acasă cel mai bun tratament pentru tenul tău! Masca de față cu USTUROI te scapă ...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x