- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ani intregi s-a crezut ca limba poate detecta numai patru gusturi: dulce, sarat, acru si amar. Mai apoi, s-a descoperit o a cincea savoare.
Acum, cercetatorii sunt de parere ca o anumita gena poate face ca unii oameni sa fie mai sensibili la moleculele grase decat altii.
Pana in prezent se credea ca dorinta de a manca produse alimentare bogate in lipide avea de-a face cu sistemul senzorial, dat fiind ca unele persoane erau atrase de mirosul si textura acestora. Insa oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina din Washington au descoperit ca persoanele obeze care ravnesc la mancaruri mai grase ar putea fi impulsionate in alegerile lor de catre receptorul numit CD36.
Aceia care au acest receptor mai dezvoltat detecteaza mai bine si mai repede prezenta alimentelor grase decat ceilalti. In urma unui studiu desfasurat pe 21 de persoane supraponderale, s-a constatat ca cele asupra carora influenta receptorului CD36 este mai mare, sunt de opt ori mai sensibili la grasimi decat celelalte persoane.
VIDEO! Afla cum sa slabesti si dupa varsta de 40 de ani!... Remedii simple pentru a scapa de sindromul premenstrual...