Căutare Live

STUDIU. Spălatul vaselor, formă de meditație! Cercetătorii arată care sunt beneficiile mentale ale activității tale zilnice

Spălatul manual al vaselor poate fi considerat o formă de meditație cu reale beneficii mentale. O echipă de cercetători de la Universitatea de stat Florida s-a întrebat în ce măsură spălatul veselei poate fi apreciat ca "o practică contemplativă informală", susceptibilă să inducă o stare care să asocieze emoția și atenția, relatează passionsante.be.

Spălatul manual al vaselor poate fi considerat o formă de meditație cu reale beneficii mentale. O echipă de cercetători de la Universitatea de stat Florida s-a întrebat în ce măsură spălatul veselei poate fi apreciat ca "o practică contemplativă informală", susceptibilă să inducă o stare care să asocieze emoția și atenția, notează Agerpres.

Altfel spus, cercetătorii au pus problema dacă activitatea respectivă constituie o formă de meditație. Au fost realizate teste pe tineri adulți, dintre care unii au fost plasați într-o asemenea condiție psihologică încât să abordeze spălatul vaselor într-un spirit pozitiv, iar ceilalți au efectuat aceeași activitate fără o pregătire deosebită. Fiecare a spălat circa 20 de farfurii. Participanții care trecuseră la spălatul vaselor cu zel și convingere au afirmat că resimt o îmbunătățire a impresiilor "bune" (creativitate, inspirație, relaxare), simultan cu o scădere a senzațiilor negative (stres, nervozitate, tensiune). În grupul de persoane care nu a fost supus înainte unei pregătiri aparte, rezultatele au fost mult mai aleatorii.

Cercetătorii arată că "aceste observații sugerează faptul că meditația poate fi practicată prin activități zilnice foarte diverse și cu un real beneficiu, cu condiția ca angajarea să fie cu intenție", adică spălatul vaselor să fie considerat un moment de plăcere și de destindere, parcurs fără grabă și armonizând respirația cu gândurile și gesturile.

Un tratament miraculos pe bază de nuci te scapă de tuse!... Bradul de Crăciun este un adevărat pericol pentru sănătate! Natural sau artificial?...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri