Zeci de mii de europeni sunt uciși anual de acest superbacterii care provoacă infecții greu sau imposibil de tratat. Cei mai vulnerabili sunt copiii și bătrânii.
Superbacteriile se formează atunci când bacteriile obișnuite devin imune chiar și la cele mai puternice antibiotice. Pe măsură ce devin mai rezistente, este cu atât mai greu să împiedici răspândirea infecției în organism.
Anual, 33.000 de europeni mor din cauza acestor superbacterii, se arată într-un studiu publicat în The Lancet Infectious Diseases. Ele se se dezvoltă, de regulă, în urma unor banale răceli, dar se pot identifica și cu boli mai grave, ca tuberculoză sau SIDA, potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că 70% dintre bacteriile care pot cauza decesul sunt deja rezistente la antibiotice existente, care au fost de decenii prescrise pentru tratarea lor.
Medicii spun că principala cauză e dezvoltării rezistenței bacteriilor și virusurilor la antibiotice este că pacienții își prescriu singuri medicamente, de regulă antibiotice, fie pentru că așa sunt sfătuiți de alte persoane neavizate, fie pentru că văd reclame la televizor despre “miracolul” unor medicamente.
În parte, este adevărat, dar oamenii de știință au ajuns la concluzia că bacteriile devin oricum imune în timp. De exemplu, poți să iei o bacterie de la altcineva, care e deja rezistentă la antibiotice, chiar dacă tu nu te-ai tratat niciodată “după ureche”.
Ce meniu recomanda nutritionistul imediat dupa nastere! Vezi meniul pe o saptamana!... Ce beneficii poate avea purtarea unui aparat dentar asupra stilului tau de viata si a sanatatii orale?...