- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O simplă ieşire cu prietenii ori o petrecere fastuoasă va fi întotdeauna "udată" cu mult alcool, dar senzaţia de mahmureală de apoi este absolut groaznică. Mai mult de atât, de fiecare dată când bei mai mult, în organismul tău au loc transformări incredibile.
Conform secretele.com, cantităţile de alcool ce nu pot fi absorbite de stomac intră în sânge, astfel că se instalează starea de ebrietate, iar sistemul circulator îşi încheie circuitul într-un timp scurt, motiv pentru care te poţi îmbăta rapid.
Ficatul are proprietatea de a neutraliza alcoolul intrat în sânge, dar viteza acestui process de detoxifiere depinde de tipul de alcool consumat, dar şi de câte feluri de băuturi consumi. În plus, acesta produce acetaldehidă, o substanţă ce reprezintă principala cauză de apariţie a stării de mahmureală.
Mai mult de atât, în procesul de detoxifiere iau parte şi rinichii. De aceea, atunci când bei simţi nevoia să urinezi mai des.
Printre altele, atunci când bei prea mult, corpul se deshidratează, astfel că este nevoie să consumi multă apă. În acest mod vei evita durerile de cap de a doua zi.
Conform oamenilor de ştiinţă, alcoolul afectează inclusiv creierul, căci formează legături cu neurotransmiţătorii implicaţi în gestionarea emoţiilor conştiente şi inconştiente, a acţiunilor şi a activităţilor motorii.
Hipotalamusul şi glanda pituitară suferă şi ele o încetinire a timpului de răspuns, fapt care se răsfrânge la nivel hormonal. În plus, încetinesc şi funcţia cardiacă, funcţia de termoreglare a corpului, şi chiar funcţia respiratorie.
Sursa: Secretele.com
Usturoiul, cel mai bun tratament împotriva negilor!... Mit spulberat! Ce se întâmplă cu sănătatea copiilor atunci când poartă ghiozdan în fiecare zi...