Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

Temperatura la care coronavirusul moare în mai puțin de 5 minute

Coronavirusul este foarte stabil la temperatura de 4 grade Celsius, dar este sensibil la căldură, după cum rezultă dintr-un raport al unor cercetători din Hong Kong.

Tânără cu mască de protectie

Pixabay

La 4 grade Celsius, infecția durează mai mult de două săptămâni, în vreme ce la 70 de grade Celsius acesta moare în cinci minute, susțin oamenii de știință de la Universitatea din Hong Kong.

Conform unui tabel prezentat în raport, citat de TASS, la 22 de grade coronavirusul rămâne activ cel puțin o săptămână, la 37 de grade, nu mai mult de două zile și la 56 de grade, mai puțin de 30 de minute.

Citește și: Este posibil să fi avut coronavirus și să nu știu? Doi experți din SUA explică la ce trebuie să fii atent

De asemenea, oamenii de știință au examinat viabilitatea virusului pe diverse suprafețe. Ei au descoperit că virusul poate supraviețui pe suprafața exterioară a măștilor medicale nu mai puțin de o săptămână (la temperatura camerei și 65% umiditate).

Pe hârtie virusul trăiește mai puțin de trei ore, pe lemn și țesături, nu mai mult de două zile, pe sticlă, mai puțin de patru zile, și pe oțel inoxidabil și materiale plastice, nu mai mult de o săptămână.

Recomandari